Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile deprem bölgesi ziyaretlerine devam eden MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Elbistan ziyareti sırasında "Elbistan il olsun' pankartları açıldı ve sloganlar atıldı. 

Bu pankart ve sloganlara karşı Devlet Bahçeli vatandaşları uyardı.

"İndirin şunları"

MHP lideri Bahçeli, bu slogan ve pankartların zamanı olmadığını ifade ederek, "Böyle bir günde, böyle sloganlarla Sayın Cumhurbaşkanımızın ve diğer yetkililerin burayı ziyaretini sabote etmeye hakkınız yok. Sessizlik olacak. Hepsi dağılsın gitsin. İndirin şunları. Hadi bakalım." dedi.

Bahçeli'nin sözleri çarpıtıldı

Bahçeli'nin bu sözlerinin ardından sosyal medyada muhalif gruplar "Devlet Bahçeli depremzedeleri azarladı." diyerek videoyu paylaşmaya başladılar.

MHP'den yalanlama geldi

Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Devlet Bahçeli'nin sözlerinin çarpıtılmasıyla ilgili sosyal medya hesabından sert tepki gösterdi. "Oda Tv isimli rezil ve kepaze bir yayın organının yaptığı bu ahlaksızca haberin sonuna kadar takipçisi olacağız." diyen Özdemir, "Sayın Genel Başkanımızın söylemediği bir sözü söylemiş gibi yansıtma yalan ve iftirasının hesabı hukuken mutlaka sorulacaktır." ifadelerini kullandı. 

Sözlerine devam eden Özdemir :

"Sn. Genel Başkanımız, Sn. Cumhurbaşkanımızla depremzede vatandaşlarımızla buluşmak üzere yapılan Elbistan ziyaretinde alandaki bazı şahısların "Elbistan il olsun" tezahüratına karşılık, acımızın olduğu bir günde böylesi bir konunun paylaşılmasının yakışık olmadığını ifade etmiştir.Durum böyleyken, konuyu farklı yerlere çekerek maksatlı hareket eden güruhların çabaları beyhudedir. Devletimiz ve milletimiz kenetlenmiştir, yaralarımız en kısa sürede sarılacak ve afetten etkilenen tüm bölgeler yeniden ve daha güçlü şekilde ayağa kalkacaktır. " ifadelerini kullandı.

Editör: Bumin Kağan Muti