Bilal evdeki paraları boşaltmıştı, ama boşaltamadığı 35 milyon Euro kalmıştı.Babasına paraların çoğunu çıkardığını ama ufak(!) bir miktar kaldığını söylüyordu.
       Türk halkı aslında sağduyusuyla neler olduğunu anlamıştı.7 Haziran’da AKP’ye ders vermeye karar vermişti. Oyunu yüzde 40’a düşürerek iktidardan alaşağı etti.Şimdi yapılması gereken;AKP’nin yolsuzluklarının devlet organlarında ki boyutunu görmek ve bunları teşhir ederek AKP’yi bir daha diriltmemek üzere siyasi çöplüğe göndermekti.
    Ama siyaset “AKIL” la oluyordu. MHP Genel Başkanında olmayan ise SİYASİ AKILDI.
7 Haziran gecesi eminim ki; saray’ın uykusu kaçtı,sıkıntıdan uyuyamadı.Yolsuz bakanlar o gece yurt dışına kaçmayı düşündü.İşte tam burada ;bütün Türkiye’nin kaderini değiştiren Devlet Bahçeli’nin zaafları devreye girdi.
   Devlet Bahçeli’nin en büyük zaaflarından biri BAŞBAKAN OLMAMAKTI.”Başbakan olur musun” lafını duyunca eli ayağı birbirine dolaşıyordu. Teklif edene hakaret ediyordu.Çünkü, Başbakanlık zor işti,enerji gerektirir,çalışmak gerektirir,siyasi akıl gerekir,sağlam kafa,sağlam psikoloji gerektirir,cesaret ve sorumluluk gerektirirdi.Ve daha bir çok özellik…
Halbuki ;küçük bir partinin genel başkanı olursanız,partiye öğlene doğru gelirsiniz,teşkilatlarla ilgili dedikoduları dinlersiniz,Salı günleri grup’ta cafcaflı  laflar edersiniz,ara sıra da meclis toplantılarına katılır ve seçmeninize ne kadar başarılı olduğunuzu azarlayarak söyler ve durumu ölene kadar idare edersiniz.
    Siyasi sezgisi yüksek olan R.T.Erdoğan, Bahçeli’nin “Başbakan olmama” zaafını anlamıştı.Siyaseti ona göre yönlendirdi.1 Kasım’da MHP’ye oy veren 2 milyon seçmen D.Bahçeli’yi cezalandırdı.MHP Seçmeni D.Bahçeli’yi değiştirmeye karar verdi.Normali;D.Bahçeli’nin 1 kasım’da İSTİFA etmesiydi.Ancak;İSTİFA müessesesi ,gelişmiş ülkelerde,onuruna düşkün yüksek ahlaklı insanlara mahsus bir şeydi.D.Bahçeli,istifa etmedi.Tüzük’te üst kurul delegelerinin beşte birinin imzasıyla olağan üstü kurultaya gideceği yazıyordu.Yarısı imza verdi,Bahçeli tınmadı,”tanımam” dedi.İstenmediğini anlamak zeki ve gururlu insanların işiydi.”Mahkemeye gidin” dedi.
D.Bahçeli’nin bir büyük zaafı daha vardı: MAKAM tutkusu.Makamını bırakmamak için her siyasetle işbirliği yapacak bir tavır sergiledi.
AKP ve R.T.Erdoğan ,D.Bahçeli’nin “makam” ve “başbakan olmama” zaafı üzerinden siyaset yapmaktadır.MHP’nin, Meral Akşener ile yüzde 25 ile başlayacağı bilgisini anketçiler bildirmiştir.Bu “anket” ten sonra ;Ahmet Davutoğlu’nun istifası istenmiş,Devlet Bahçeli’ye yargı desteği bizzat AKP tarafından organize edilmeye başlanmıştır.
  AKP’nin siyasi oyunu Devlet Bahçeli’li MHP’yi seçime götürerek “başkanlık” sistemine geçmektir. D.Bahçeli her türlü desteği vereceğini ilan etmiş,genel merkez yöneticileri “MHP’nin iktidar olmak istemediğini” beyan etmiştir.
Hikaye budur.Biz ülkücüler tercihimizi yapmalıyız….


Mehmet Saral.