Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşlarındaki adaletsizliği  canlı yayında itiraf  etti. Bilgin, "Temmuz ayında yeniden değerlendireceğiz. Emeklilerin ödediği prim dikkate alınarak kademeli olarak artış olacak” dedi.

Emekli aylıklarına her yıl Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki kez zam yapan AKP iktidarı, seçim öncesinde en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkarmıştı. Bu rakamın altında olanların aylıkları Hazine tarafından tamamlanırken, uzun yıllar çalışarak daha yüksek ve daha fazla prim ödeyenle daha az prim ödeyen “en düşük aylık“ta eşitlenmişti.

İktidarın seçim telaşıyla yaptığı düzenleme ise emekliler arasında tepkilere neden oldu. 

"TEMMUZ'DA YENİDEN DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Habertürk'te katıldığı programda bu adaletsizliği itiraf etti. Yeni düzenleme  için Temmuz ayını işaret eden Bilgin, “7 bin 500 liradan yaklaşık 9.5 milyon insan istifade etti. Emekli insanlarımız yuvarlak 15 milyon kişi. Bundan istifade edemeyen, prim ödemiş insanlar var. Onlardan yoğun talep geldi. Sayın cumhurbaşkanımız katıldığı programda onlarla da ilgili düzenleme yapacağız. Temmuz ayında bütün bunları yeniden değerlendireceğiz. Ödediği prim dikkate alınarak kademeli olarak artış olacak.” ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım