Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından uygulanmaya başlanan "kalıcı yaz saati" uygulaması enerji kullanımını artırırken, vatandaşı da yüksek faaturalar nedeniyle canından bezdiriyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise uygulamayı "gün ışığından daha fazla faydalanıldığını" iddia ederek savundu. 

Öğrencileri ve çalışanları karanlıkta mesaiye başlatan kalıcı yaz saati uygulaması, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’e soruldu. CHP’li Sibel Özdemir, kalıcı yaz saati uygulamasındaki sorunların altını çizerek Bakan Dönmez’e, “Gündeminizde bu konuda bir çalışma var mı?” diye sordu. 

Özdemir’in sorusuna yanıt veren Bakan Dönmez, ülke nüfusunun büyük bölümünün gün ışığından daha fazla faydalandığını savundu. 

Bakan Dönmez, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün evinden çektiği video ile gündeme getirdiği “karanlık sabahlar” sorununa yönelik bir de açıklama yaptı.

Dönmez, “Saat değişimlerinin getirdiği kaygı, stres, depresyon gibi olumsuzlukların sabit saat uygulamasında daha az yaşanacağı ortaya konulmuştur” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise öğrencilerin ve çalışanların kadınların sabah ve akşam karanlıkta evlerine gidip geldiklerini belirterek, bir an önce yaz-kış saati uygulamasına geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Editör: Yadigar Hanım