İsveç’in başkenti Stockholm’de aşırı sağcı Rasmus Paludan’ın Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakmasıyla başlayan provokatif eyleminin ardından Almanya, İngiltere, Hollanda ve Fransa İstanbul’daki konsolosluk binalarını "güvenlik gerekçesi" ile kapatma kararı almış, ABD, Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşlarını uyarırken, Kanada da vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyaran bir mesaj yayınlamıştı. Son olarak Fransız Lisesi Pierre Loti de okulu kapatma kararı aldığını duyurdu.

İstanbul’da Fransız Konsolosluğu’nun da güvenlik gerekçesi ile kapatılmasının ardından Pierre Loti Fransız Lisesi de öğrenci velilerine lisenin Beyoğlu’ndaki kampüsünün perşembe ve cuma günü güvenlik gerekçesiyle kapalı olacağını duyurdu. Okulun iki gün süreyle kapalı olacağı öğrenci velilerine yazılı açıklamayla bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sevgili veliler,

Mevcut güvenlik bağlamında ve diplomatik merciiler ile bağlantılı olarak Beyoğlu Yerleşkesi 2 ve 3 Şubat günleri kapalı olacaktır.

Kontrolümüz dışındaki bu rahatsızlıktan dolayı özür dileriz ve elbette sizi bilgilendirmeye devam edeceğiz. Tarabya yerleşkesi açık kalacaktır.

Mümkün olan en kısa sürede normale dönmeyi öngörmek için cuma günü durumun gelişimi hakkında sizi bilgilendireceğiz.

Gelişmeleri dikkatle takip etmekte olduğumuzu bildirip, sizlere anlayışınız için teşekkür ederiz.”

Editör: Yadigar Hanım