Van'da beyin kanaması geçiren bir hasta Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde tedavi altına alındı. Hasta yakınlarının hastayı İstanbul’a nakletmek istemesi üzerine özel bir firmaya ait ambulans ile alınan hasta, Van’dan İstanbul’a nakledilmek üzere yola çıktı.

Ambulans, Erzincan Akyazı Uygulama Noktası’nda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ortak yapılan uygulama esnasında durduruldu. Ambulansta yapılan kontrolde, hastaya refakat eden ve kendini “çocuk doktoru” olarak tanıtan Osman Ç.’den “doktor kimliği” soruldu. Üzerinde doktor kimliğinin bulunmadığını, kaşesinin olduğunu belirten Osman Ç., şüpheli ve tedirgin tavırları üzerine ambulanstan indirildi.

TIBBİ SEKRETER OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Tıbbi sekreterlik bölümü mezunu olduğu öğrenilen Osman Ç.'nin kontrollerde sahte doktor olduğu anlaşılırken, gözaltına alındı. Osman Ç’nin İstanbul’daki bir hastanede ambulans şoförlerine ve çalışanlarına kendini doktor olarak tanıttığı ortaya çıktı.

Para karşılığı bazı hastalara reçete yazdığı ve sağlık kurullarında rapor alımlarına aracılık ettiği öne sürülen Osman Ç, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Ambulansın içindeki hasta ise kontrollerin ardından İstanbul’a gönderildi. 

Editör: Yadigar Hanım