Bu ülkede, İslamcılarının Türklükle hemhal oldukları görülmemiştir. Nurcu, Menzilci, Nakşîci, berisi… Tebriz’i, Karabağ’ı, Gümülcine’yi bilmez! Oradaki Türk ile hemhal olmaz, dertlenmezler.. iyi ki öyle!.. Şikayet değil, tespit. Garabet haldedir bizim İslamcılar, en az komünistler kadar Türk isminden tahriş olurlar.

Retorik bellidir; Cumhuriyet ile...

… “Kamal” var ya!.. Allahsız “Kamal Atatürk” bizi dinsiz eyledü, halifeyi kovdu… Sırf adında Atatürk olması veçhile, ne Ata’yı ne de Türk’ü sevmezler!

Yesevi’den, Maturidi’ye bir Türk İslam’ından söz edilir, doğrudur… Kayıp hazinemiz bunlar. Bu hakta, 1000 yıl örselenen Anadolu-Türkmen İslam anlayışının yeniden ihya edilmesi gerekirdi; belki de G. Mustafa Kemal’in en büyük muradından birisiydi, ömrü vefa etmedi… Başbuğ Türk vatanı kadar en az İslam dinini de o esaretten kurtarmak istemiştir. İslam dinini geri bırakılmışlığı acı bir gerçek. Muhammedi dine en çok zarar veren de Müslümanlar! Bu dini temsil eden toplumların geri kalmışlığına bakarsanız, pek itiraz edemezsiniz.

Hele ki İslamcı siyasetin Arap ve Arapçılık dozlu, o yobaz anlayışının getirdiği manzaraya bakın. Allah aşkına.. benim, Suudlar ile ortak ne işim olabilir?!. Arap mantıksızlığına, din cehaletine, bilgisizliğine neyi referans alacağız? Araplar bütün melanetlerini İslam’a mal etmişlerdir. Biz de bu hataya düştük ve…

Ülke, nerdeyse bir cemaatin elinde zebun oluyordu. Allah adına mübarek hoca efendi ve İHL’li ve eski milli görüşçünün aymazlığı sebebiyle ABD’nin Jurassic Park’ı olacaktık.

Vallahi billahi iş bu meselde Nurcu Fethullah kadar Ak Parti’nin günahını affedecek bir kimse yoktur.

Sorgulama itaat et! Olağanüstü kerametler bekle… Sonra birisi “Hoca efendi” olur, diğeri de “Ümmetin kurtarıcısı.. reisi..”

Böyle İslamiyet olamaz!

Ülkede, dogmatik, tarikat ehilli vaazlara kanan milyonlar var. Çöreklenmiş bir paradigma, adeta skolastik öğreti virüs gibi besleniyor… Buna lazım bir sosyoloji türetiliyor. Kurtulmalıyız bu nakilcilikten. Artık, yobazlığın cesaretle üzerine gidilmesi lazım… Kürtçülük kadar büyük bir tehlikedir, yobazlık ve cehalet! Bu meselelerde Y. Nuri Öztürk’ü rahmetle anmak gerekir. Allah ile aldatanların prim yaptığı memleketimizde cesaretle ses çıkarmak kolay iş değil.

Geriye doğru yöneliş;

Muhafazakârlık değil! Cehalet!

… Sözde “din hassasiyeti” teranesi ile Evrim derslerini müfredattan kaldıran bir kafa var karşımızda. Oysa Evrim, la-dini bir konu ve bilimdir. Biyoloji, antropoloji ve tetkik disiplinin olduğu bir bilim işinin Tanrı ve vahiyle ilgisi yoktur. Maymundan gelip gelmediğimizi bilimsel alanda yine Evrim cevaplar. Bilim, dinlere yansız bakar. Her işe “kendinizce” İslam mantığı katarsanız, eğitimde dahil.. tarihi mezar taşlarını yağmalayanlardan tutun da battaniye cinsel dürtüyü azdırır, diyen idiotlara kadar bir sıkala çıkar karşımıza.her meselede Müslümanlar aynı zaviyede değildir. Ali ve Muaviye’den belli yollar çatallaşır. Doğaldır ve anlaşılır bir durum. Bir hususa 100 ayrı fıkrada görüş dercedilir. Birbirlerini tekfir edenler bulunur. Kimi kelamatta kalırken, kimi de elinde kılıç kelle arar, Kerbela olur! Sünni’si, Şia’sı ilh… Olmadı Afganistan, Irak ve Suriye’de kafa kesen Vehabi’si işte… Türkiye’yi bu işlerden uzak tutmak lazım… En başta Arap kafasından ve Arap türevi din anlayışından uzak durmalı… İsterim ki Arapça isimler bile yasaklansın! Bana Arap’ın zarar ve beladan başka hayrı yoktur; tarih, örnekleriyle dolu...

İmdi, Deistlik tartışması başladı. Akp’li Külünk “aman ha” din elden gidiyor; Deizm geliyor, meali konuşmakta… Elbette Deizm revaç görür. Sorgulayan, akleden beyinlere, siz doğru “Hak” dini anlatmaz ve onu bir siyaset aracı kılarsanız, adam Tanrıya inanır; ama vahiy dinine inanmaz. Dünkü Laisist ve seküler görüşün İslam’a veremediği zararı, bugünün Müslümanları vermektedir.

İslam’da aydınlanmamız şart!

İslam’dan herkes elini çekmelidir… Siyasi, ticari ve hatta dini dalaşmadan vareste bir İslam geri dönmeli… Yoksa Deist ne, millet Ateist olacak!Kardeşim siyaset yapıyorsun, dün MHP’ye sövüyordun, bugün CHP’ye. Siyaset işte, fırıldak gibi… Yani Müslüman Müslüman’a sövüyor.. din kardeşi oluyoruz. Ağzından “Ya Allah, Bismillah.. Men Dakka duka” saydırması eksik olmayıp da kendi dindaş azmanlarını semirtirsen ne olacaktı? Bunu gören genç, gidip Deist olup çıkıyor. Bu kadar İmam Hatip açmak kar değil! Dini önce sizden, sonra da cehaletten kurtarmak lazım… Siyaset elini çeksin ya hu! Başta Diyanet İşleri Bşk’lığı özerkliğine kavuşsun. Köy Enstitüsü gibi bir İslami Ziyalanma Enstitüsü kurulsun.

Deist’in zararı olmaz kardeşim. Ne tarikatları, ne hoca efendileri, ne reisleri var. Gidip kafa kesip, diri diri adam yakmazlar. Bırak Deist’i, sen kendi haline bak!

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN!