Birleşik Krallık'ın yeni büyükelçisi Jill Morris: “ Türkiye'nin 100'üncü yılını kutladığı bu çok özel yılda görevime başlamaktan gurur duyuyorum" dedi. Sosyal medya hesabından, Türkçe ve İngilizce bir video mesaj paylaştı.Kendini tanıtan, Türkiye hakkındaki düşüncelerini ifade eden konuşması: 
Bu göreve gelen ilk kadın olmaktan ve Türkiye'nin 100.yılını kutladığı bu çok güzel yılda görevime başlamaktan büyük gurur duyuyorum.
Önce 6 Şubat’ta meydana gelen  yıkıcı depremden etkilenen herkese taziyelerimi sunuyorum.Birleşik Krallık başından beri Türkiye'nin yanında oldu ve olmaya devam edecektir. Geçmiş olsun Türkiye dileklerinde bulundu.
Türkiye, Birleşik Krallık için vazgeçilmez bir ortaktır. Halihazırda mükemmel ilişkilerimiz var. İleride bu ilşkileri daha da güçlendirmek ve iki ülkeyi daha güvenli hale getirmek için çalışmayı dört gözle bekliyorum.
Sadece zengin tarihi, lezzetli mutfağı ve tabiki Türk halkının ünlü misafirperverliği ile Türkiye'ye hep hayranlık duymuşumdur.
Şimdi sizin görüşlerinizi duymak isterim. Neler yapmalı? Nereleri görmeliyim? Bu harika ülke hakkında daha çok şey öğrenirken sizce nereleri ziyaret etmeliyim? Önerilerinizi bekliyorum, en yakın zamanda tekrar görüşmek üzere..”diyererek paylaşım yaptı.
 

Editör: Habererk Com