Takma adı olan Satoshi Nakamoto.olan bir kişi şaşırtıcı bir şekilde Bitcon'i icat ettiği biliniyor. Fakat bu kişiyi tanıyan, bilen, gören hiç kimse yok.Nakamoto Satoshi 2008'de 9 sayfalık bir belge yayınlayarak, Bitcoin sisteminin nasıl çalıştığını ayrıntılarıyla ortaya koydu. 2009 yılında yazılımın kendisi kullanıma sunuldu.Bütün dünyada kripto para kullanımı hızla arttı.

Dünyanın en bilinen kripto para birimi olan Bitcoin'in  şu anda dünya genelinde  180 milyondan fazla kullanıcısı  bulunmaktadır. 18 binden fazla işletmenin kripto para ödemelerini kabul etmesiyle birlikte kriptoya yönelik heyecan gerçeğe dönüştü.

Hiç bir sahibi, Bitconi kuran kişi ile ilgili, gerçek hiç bir bilgi olmamasına rağmen bütün dünyada bu kadar kullanılıcı olması insanın mantığının almadığı bir olay.  Kurucusu ile  ilgili akıllara gelen ve konuşulan tek şey ''Satoshi Nakamoto, bir kişi, bir grup programcı veya inanılan bazı garip teorilere göre zaman yolculuğu yapan bir uzaylı ya da bir devletin istihbarat timi bile olabilir''.


 

Editör: Habererk Com