Marmara Denizi'nin ortasında, restorasyon nedeniyle etrafına çekilen branda ve çelik konstrüksiyonlarla çirkin bir görüntü sergileyen tarihi Kız Kulesi, bitmeyen restorasyon çalışmalarıyla yeniden gündemde.

Daha önce sosyal medyada kulenin yıkıldığı iddia edilerek, bu nedenle çevresine branda çekilmiş olabileceği, Kız Kulesi’nin arkasından geçen bir geminin görülmesinden dolayı kulenin yerinde olmadığı ileri sürülmüş, teknik rapor ile yapılan açıklamada ise kulenin üst bölümü ile bitişik betonarme yapının sökülerek yerlerinin, yığma ve ahşap iskeletli olarak tamamlanması nedeniyle bu açıklığın olduğu bildirilmişti.

Ancak, 2022 yılında tamamlanması planlanan restorasyonun hala bitirilmemesi, sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Gazeteci Berna Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kız Kulesi'ndeki restorasyonun neden hala bitirilemediğini sordu. Şahin, paylaşımında, BİTMEYEN RESTORASYON Kültür varlıkları bakımından büyük öneme sahip kız kulesi 2000 yılında restore edilerek restoran haline dönüştürüldü ancak yine 2021 yılında restorasyona girdi. MÖ 410 yılından bu yana ayakta kalmayı başaran kız kulesinde neyin restore edildiği merak konusu." ifadelerine yer verdi.

Editör: Yadigar Hanım