2 Kasım 1962 İstanbul doğumlu Billur Kalkavan 15 Ekim 2022 yılında yine İstanbul’da aramızdan ayrıldı. 12 yıldır aşk yaşadığı, kendisinden 22 yaş küçük sevgilisi Buğra Bahadırlı ile güzel giden ilişkisi vardı. Billur Kalkavan’ın vefatının ardından ilk kez Nişantaşı’nda görüntülenen Buğra Bahadırlı magazin ekiplerine şunları söyledi; "Vefatı bir yıla yaklaşıyor. Halen onu çok seviyorum. Benimle birlikte yaşıyor. Özlemim çok artıyor. Evin her yerinde o var. Herkes kedileri seviyor, onlar bizim çocuklarımız. Evdeler halen... Kalbimde yeri başka... O benim mutlu olmamı isterdi. Halen bana destek verdiğini hissediyorum."

Sevgilisi Billur Kalkavan’ın ölümünden sonra zor zamanlar geçirdiğini, onu hep özlediğini, ortak yaşadıkları evlerinde kedileriyle yaşamaya devam ettiğini söyleyen Buğra Bahadırlı sözlerine şöyle devam etti; “Billur hep ‘90'a kadar yaşayacağım, hayatı seviyorum. Yaşadığımız her nefeste şükrederek, kalp kırmamak gerekiyor.’ derdi. Billur’un hayat mottosunu uzun zamandır benimsemiş biri olarak, sanki beni izliyormuşçasına yaşamıma devam etmeliyim biliyorum.”

“Önemli olan anı yaşamak”

"Billur Kalkavan’dan anı yaşamayı öğrenmiştim. O yüzden onu kaybetmeye kendimi hazırlamıştım zaten. Onu sevmeye, beslemeye odaklanmıştım. Kalbi ilahi aşkla doluydu, kanseri de tevekkül ile karşılamıştı. Cenazesinde insanların ağlamasını istemiyordu, 'Dram yapmayın' demişti. Biz de onu istediği gibi uğurladık." dedi Buğra Bahadırlı.

Buğra Bahadırlı, Billur Kalkavan ile olan son anısını anlattı; “ 'Canım pizza istiyor. Pizza yiyelim mi?' demişti. Ben de pizza getirdim ama yemek nasip olmadı, kötüleşti çünkü sonra. Bu enfeksiyon onun vücudunu öyle yıprattı ki, tuvalete bile kucağımda götürüyordum. Hatta bu duruma düşmesi onu içten üzüyordu. Çok gururlu bir kadındı, 'Buğra'ya yük mü oluyorum' diye hisse kapıldığını düşünüyorum ben.”

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı