2022’de Türk Lirası’nın Bulgar Levası karşısında sert değer kaybetmesiyle Edirne de bu yılbaşında Bulgar turistlerin alışveriş ve eğlence için ilk duraklarından biri oldu. Komşu ülke Bulgaristan’dan gelen turistler, yaklaşan yılbaşı alışverişleri için Edirne’ye akın etti.

Kapıkule Sınır Kapısı’nda giriş ve çıkışların yoğunluk oluşturan Bulgarlar, zaman zaman kuyruklarda bekledi. Edirne’ye yılbaşı alışverişi için geldiğini söyleyen soydaşlardan Demir Demir, “Bulgarlar yoğun olarak baklava tüketiyor. Edirne’de alışveriş yapıyoruz. Peynir, tekstil, deterjan alacağız. Yılbaşı için baklava çok alıyoruz” dedi.

‘YOĞUN MİSAFİR TRAFİĞİMİZ VAR’

Kentte alışveriş yapan Bulgarlar, yeni yıla Edirne’de girmek içinde eğlence mekanları ve otellerden rezervasyon yaptırdı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yılbaşı gecesi yerli ve yabancı misafirlerin yoğunlukta olacağını söyleyen Türkiye Otelciler Birliği Edirne Temsilcisi Gökhan Balta, “Balkanlardan gelecek olan yoğun bir misafir trafiğimiz var. Şu andaki rezervasyon yoğunluğumuz, Edirne’deki bütün otellerin toplamı yüzde 70’ler civarında. Son geceye kadar bunun yüzde 80-85’lere kadar ulaşacağına inanıyoruz” dedi.

Editör: Merve Kankan