Yıllar boyunca büyük penisli olmanın diğer uzuvlar ile orantısı hesaplandı. Büyük elelr, büyük ayaklar, büyük gözler,… Şimdi ise erkeklerde burun ve penis boyu arasındaki orantıya dikkat çeken bilim insanlarından açıklama geldi.

Güney Kore’de Ulsan üniversitesi Hastanesi’nde yapılan araştırmalara göre bebekken daha çok testosteron seviyesine maruz kalan erkeklerin organlarında farklılıklar olduğunu düşünüyor. Araştırmaya göre; burnu 4,5 cm uzunluğunda olan erkeklerin ortalama penis uzunluğunun 10 cm olduğu ve burnu 5,5 cm’yi aşanların penis boyunun ortalama 13,4 cm olduğu ortaya çıktı.

Daily Star’ın yapmış olduğu habere göre, 30’lu yaşlarındaki 1.160 boyundaki bir erkeği kapsayan son bulgular, büyük ayaklıların da daha geniş bir cinsel organa sahip olma ihtimalinin yüksek olduğunu ortaya koydu.

Dünya ortalamasına göre ise Araştırmacı Dr. Sungwoo Hong şu açıklamaları yaptı: “Burun boyutu, penis boyutunun önemli bir göstergesidir. Penis çevresi de ayak büyüklüğü ile artış gösterdi.”

Ve ekledi, “Birkaç çalışmada, doğum öncesi dönemde hormona maruz kalmanın üreme organlarının büyümesini etkilediğini öne sürdü.”

Bir diğer araştırmaya göre, dünya çapındaki ortalama penis boyutu yaklaşık 13,58 cm olarak çıktı.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı