Çevrepınar köyünde, Şiran ilçesine bağlı olarak, çekirgeler evleri ve tarım arazilerini istila etti. Biber, domates, fasulye gibi ürünlerin yetiştirildiği bahçelerde zarara yol açan yeşil çekirge türü olduğu belirlenen çekirgelerle ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri mücadele başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda çekirgelerin Türkiye'nin farklı bölgelerinde bulunan yeşil çekirge türü olduğu tespit edildi. Ekipler, ilaçlama çalışması gerçekleştirdi. Ancak, yoğun yağışlar ilacın etkisini azalttığı için mücadele sonuç vermedi.

YAĞIŞLAR DURDUĞUNDA TEKRAR İLAÇLAMA YAPILACAK

Şiran İlçe Tarım Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ilçede daha önce de çekirge istilası yaşandığı belirtildi. Çekirgelere karşı ilaçlama çalışmalarının devam ettiği, ancak yağışların mücadeleyi olumsuz etkilediği ifade edildi. Açıklamada, yağışların durmasıyla birlikte bölgede kapsamlı ilaçlama çalışmalarının tekrar yapılacağı belirtildi.

"ÇEKİRGELER BAŞIMIZI BELAYA SOKTU"

Köy muhtarı Seyfettin Nazlı, yağışlar nedeniyle ilaçlama çalışmasından fayda sağlanamadığını söyleyerek, "Çekirgeler köyümüzde başımıza bela oldu. Sinekler kadar büyükler ve ekinlere zarar veriyorlar. Bu sorun daha önce diğer köylerde de yaşanmıştı. Ekipler o zaman müdahalede bulunarak çekirge istilasını durdurmuşlardı. Son dönemde köyümüzde çekirgeler yoğunlaştı. Yeterli ekipmanımız ve ilaçlama pompamız olmadığı için istilayı durduramadık. İlaçlamalar yapıldı, ancak aşırı yağışlı hava ilaçlamalardan fayda sağlanmasını engelledi. Havalar düzeldiğinde gerekli çalışmaları tekrar yapacaklar" dedi. (DHA)

Editör: Habererk Haber Merkezi