Seçim kampanyası sırasında Bodrum’da bir araya gelen İYİ Parti Bodrum Belediye Başkan Adayı Raşit Emin Süer ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras arasında bir tokalaşma reddi sonucu tartışma çıktı.

Süleyman Soylu geri mi dönüyor? Süleyman Soylu geri mi dönüyor?

Bodrum’da, CHP’li mevcut Bodrum Belediye Başkanı ve aynı zamanda Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Aras ile İYİ Parti’nin Bodrum Belediye Başkan Adayı Raşit Emin Süer arasında gergin anlar yaşandı.

Anadolu Ajansı’nın bildirdiğine göre, seçim çalışmaları kapsamında Bodrum’da bulunan Ahmet Aras, Raşit Emin Süer’in de içinde olduğu bir iş yerine ziyarette bulundu. İYİ Parti heyetiyle selamlaşan Aras, Süer ile de tokalaşmak istedi.

Süer, Aras’ın elini sıkmayı reddederek, “Ben sizinle tokalaşmayacağım, sizin bu halka yaptıklarınız yüzünden buradayım,” dedi. Aras ise Süer’e, “Kendine gel. Burada senin provokasyonuna kimse yok. Saygılı ol, biz bu toprakların evlatlarıyız,” şeklinde yanıt verdi.

Süer, Aras’ın pozisyonuna saygı duyduğunu, ancak kişisel olarak saygı duymak zorunda olmadığını belirterek, “Eğer bu toprakların evladıysan, terör örgütünün avukatını yardımcı yapmayacaksın. Verdiğin sözleri tutacak ve bu halkın hakkını koruyacaksın,” ifadelerini kullandı.

Aras, “Biz bu ülkenin sevdalılarıyız. Bu ülkenin adalet sistemi var. Bana AKP dilinde konuşma,” diye karşılık verdi. Süer ise, “Bu halka yaptığın haksızlık için buradayız. Seninle tokalaşmayacağım, sana ihtiyacım da yok. İnşaatçı değilim, devlet ya da belediye ihalelerim de yok. Sözlerini tutmayı öğrenmelisin. Bu halk, bu seçimde sana gereken dersi verecek. Atatürk’ün ve Türk bayrağının arkasına saklanma,” şeklinde yanıt verdi.

Aras, daha sonra İYİ Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Metin Ergun’a dönerek, “AKP’den mi aday oldunuz? Bu siyasi dil Bodrum’a yakışmıyor. Biz burada AKP ve İYİ Parti ile her zaman saygı çerçevesinde yarışıyoruz,” dedi.

Çevredekilerin araya girmesiyle sakinleşen adaylar, ziyaretlerine devam etti.

Fotoğraf:DHA

Kaynak: Haber Merkezi