Kulislerden sızan bilgilere göre, bazı PM üyeleri Genel Başkan Özgür Özel’e şöyle sordu: “Türkiye’nin her yerine PM üyeleri ve milletvekilleri gönderip adaylarla görüşüyorsunuz da, neden İstanbul’a ve İzmir’e göndermiyorsunuz? İstanbul için aday araştırması yapılıyor, profil analizi çıkarılıyor, ama PM’nin bundan haberi yok. İstanbul İl Başkanlığı hangi yetkiye dayanarak adaylarla görüşüyor?”

ÖZEL’DEN İMAMOĞLU’NA DESTEK

Özel, bu soruya şu yanıtı verdi: “İstanbul’da yapılan görüşmeler bağlayıcı değil, sadece bir iletişim kurma amacı taşıyor.” Öte yandan, PM’de İstanbul geriliminin yanı sıra İzmir konusu da gündeme geldi.

1 Mayıs’ta kaç kişi gözaltına alındı! 1 Mayıs’ta kaç kişi gözaltına alındı!

CHP kulislerinde dolaşan iddialara göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hem İstanbul hem de İzmir’in listesini kendisi yapmak istedi, ancak Genel Merkez buna karşı çıktı.

AKŞENER’DEN İMAMOĞLU’NA SAVAŞ

CHP ile İYİ Parti arasındaki kavga da yeni bir boyut kazandı. İYİ Parti lideri Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na karşı “savaş” ilan etti. İYİ Parti’nin “tek başına seçim” kararı alması da muhalefet içinde dengeleri değiştirdi. Akşener, geçen günlerde İmamoğlu ve Yavaş’ı eleştirerek “İkisi de korktular ve milletin istediğini yapmadılar” dedi. İmamoğlu ise buna şöyle cevap verdi: “Ben ne diyorsam onu dedim. Ben o konuyu kapattım. Önüme bakıyorum. Şu anda söyleyecek başka bir şeyim yok. Eski dost düşman olmaz. Küçük ayrıntılar üzerine konuşmak artık doğru değil.”

ÇERÇİOĞLU’NA TEZCAN ENGELİ

CHP’de genel başkan değişikliği olsa da kriz bitmedi. Krizin yeni ismi Özlem Çerçioğlu oldu. Aydın’ın mevcut başkanı Çerçioğlu’nun adaylığı henüz açıklanmadı. Bunun nedeni olarak Aydın Milletvekili Bülent Tezcan’ın karşı çıkması gösteriliyor.

Kaynak: milliyet