Yerel seçimlerde İYİ Parti’yi yanına çekemeyen CHP, İYİ Parti’nin siyasi stratejisini belirlemeye çalışıyor. Kemal Kılıçdaroğlu, 14 ve 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarısız olduktan sonra altılı masa dağıtıldı.

İYİ Parti, altılı masadan ayrılarak yerel seçimlere CHP’nin zinciriyle girmeyeceğini ve seçimlerde ‘Özgür ve bağımsız’ davranacağını duyurdu. O günden itibaren İYİ Parti, CHP’nin açık hedefi oldu.

CHP SALDIRIYA GEÇTİ

İYİ Parti’nin yerel seçimlere tek başına girmesi CHP’yi kızdırdı. İYİ Parti’siz özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyükşehir belediyelerini elinde tutamayacağını fark eden CHP, bu sefer eski ortağına saldırmaya başladı. 15 emanet milletvekili verdikten sonra her seçimde İYİ Parti’yi ‘oy kaynağı’ olarak kullanan CHP, şimdi de İYİ Parti’nin iç işlerine karıştı.

İYİ PARTİ’YE BİLDİRİ DAYATMASI

Irak’ın kuzeyinde ardı ardına verdiğimiz şehitlerimizin sonrasında TBMM’den çıkan teröre karşı ortak bildiriye imza koymayan CHP, şimdi de İYİ Parti’nin bildirilere imza atmayışı üzerine politika yapmaya yöneldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e çağrıda bulunarak hükümetle ortak metne imza atmayacaklarını söyledi. Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Özgür Özel, Saadet, Gelecek, DEVA, Demokrat Partilerin TBMM’den çıkan bildiriye imza koymadığını söyleyerek İYİ Parti’ye de bu doğrultuda davranması gerektiğini söyledi.

Özel, “İyi Parti’nin de kendi bildirisini imzalamasını umuyoruz. Aksi halde bizi çok üzüyor.” dedi. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise yaptığı basın toplantısında benzer ifadeler kullandı. Başarır, İYİ Parti’ye AKP'nin bildirilerinin ardından gitmemesi gerektiğini söyleyerek “Meral Hanım bence böyle güzel bir sistemin değerine baksın, AKP bildirilerinin ardından değil Meclis iradesinin verdiği bildiriye baksın.” dedi.

AKŞENER’DEN CHP’YE BİLDİRİ TEPKİSİ

Dün partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de CHP’ye ‘bildiri’ konusunda tepki gösterdi. TBMM’de yaşanan bildiri sorununu çok kınadığını belirten Akşener, “PKK’lılar çok sevinmiştir. PKK’lılar bu birbirine giren gazi meclisin üyelerine çok gülmüştür. AKP’ye kızgın olmak onun yaptığı işleri eleştirmek onu sandıkta yenmek bu iddiayla ortaya çıkmak elbette bizim hakkımız ama şehit ailelerinin önünde bu milletin temsilcileri olarak bizler o PKK’lı alçaklara karşı kayaya gibi durmak zorundayız. Neyse sakin sakin geçtik konuyu. Şımarıkça şımarıklaştılar saygısızca saygısızlaştılar!” diye konuştu.

1 Mayıs’ta kaç kişi gözaltına alındı! 1 Mayıs’ta kaç kişi gözaltına alındı!

İYİ PARTİ’DEN CHP’YE YÖN BELİRLEME TEPKİSİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da geçen günlerde yaptığı bir açıklamada CHP’ye İYİ Parti’ye yön belirlememe konusunda uyarıda bulundu. Dervişoğlu “Biz seçmenin iradesine ipotek koyacak değiliz, isteyen istediği belediye başkan adayına tabii ki oy verecektir. Kimse İYİ Parti’ye yol haritası belirlemeye yeltenmesin. İYİ Parti, herkesin birbirinin oyuncağı olduğu zamanda oyuncak olmayanlar tarafından kurulmuş ve siyasi yolculuğunu iyilerle ve cesurlarla başlatmış bir siyasi partidir” dedi.

Kaynak: Haber merkezi