Yönetim Kurulu Başkanı ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat ÜlkerCola Turka'nın  nasıl battığını anlattığı video sosyal medyada gündem oldu.

2003 yılında yerli Cola,  bir günde tüm kanallarda reklam vererek büyük bir ilgi uyandırdı ve piyasaya  marka olarak çıktı. Çok iyi giden satışların ardından sessiz sedasız gündemden düşen Cola Turka neden battığını Yönetim Kurulu Başkanı ve Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker anlattı.

Finansman yılı 2003 te çok iyi bir şekilde başladığını söyleyen  Murat Ülker ’'Cola Turka'nın adı, lezzeti çok iyiydi. Coca Cola dan sonra kısa sürede 2. pazar payına sahip olduk. Değişik ambalajlar yaptık çok iyi reklamla çıktık. Bunlarla avantajlar sağladık. Büyük bir dağıtım gücümüz vardı''.

Cola Turka’nın çok iyi tanındığı dönemde, dönemin sanayi bakanı tarafından bakanlığa çağrıldım. Amerikan Büyükelçisi seni  şikayet etti. O yüzden sana küçük bir ceza keseceğiz dedi.

35 trilyon ceza kesildi. Fakat şirketin değeri 10 trilyon Ben çok utandım tabi. Türkiye Cumhuriyeti''nin Başbakanlığındayız.

Sen bakansın ne demek Amerikan Büyükelçisi seni şikayet etti? Böyle bir şey olabilir mi? Memlekette kanunlar var.

Bu şeye benzedi aslında; Yani devletin karışacağı bir işi niye yapıyorsun? Ama yani kola yapana da devletin karışacağı  nereden aklına gelir?

Cola fabrikasını  kanunlara uygun bir şekilde kurmuşsun imalat yapıyorsun devlet buna karışıyor.

Cezayı ödemedik

''Bende de delilik var biraz, bende gittim devleti mahkemeye verdim. Devlet Türkiye Cumhuriyeti, bizim devletimiz. Mahkemede milletin mahkemesi, onun tepesinde de TC yazıyor ve mahkeme 7 sene sonra ''Yanlış'' dedi. İptal etti. Cezayı ödemedik. Şöyle düşünün değeri 10 trilyon olan bir iş 35 trilyonluk bir ceza 7 sene tepesinde sallanırsa o işe nasıl yatırım yapabilirsiniz? Bunlar eski parayla söylediklerim sıfırları atılmamış...

Bizde ne yaptık ''Cola Turka,Çamlıca gibi içecek markalarımızı Japonya'da bir firmaya sattık'' açıklamasını yaptı

Editör: Habererk Com