Konya Şehir Hastanesi'nde görevli iken hasta yakını tarafından öldürülen Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın ardından tepkiler çığ gibi büyürken, Konya'da bir imamın cuma hutbesinden verdiği vaaz pes dedirtti. Selçuklu Bosna Hersek Camii İmamı vaazında, "Sen vardın hastaneden boş döndün. İğne yapılacak. Doktor da dedi ki 'bugün grevdeyiz' Öldürmez misin sen, dövmez misin?" diyerek, cemaati şiddete yöneltti.

Cami cemaatinden bir vatandaş tarafından çekilen video sosyal mecralarda da gündem oldu. Söz konusu videoda, geçen haftaki vaazında değindiği kadın cinayetlerinin televizyonlarda fazla gösterilmesinden dolayı çoğaldığını iddia eden imam, bunun tahrik olduğunu ve bunu örnek alanların kadın cinayetlerini artırdığını savunuyor.

Hemşireler tarafından yapılan iğne ya da serumu günlük yaptıracak kişilerin, doktorların eylemleri nedeniyle hayati tehlikesi olduğunu savunan imam. halkı galeyana getiren konuşmasında şu ifadelere yer veriyor:

"Doktor öldürüldü diyip de devletin milletin aleyhine bu. Dün hastanelerin hiç bir tanesi görev yapmadı. Günlük iğne yaptıracak, serum alacak tedavi olacak adam var. Bu kadar fırsatçılığa da gerek yok. Bu neyi getirir, daha fazla doktorların öldürülmesini getirir, tahriktir ya. Geçen hafta anlatmadım mı kadın cinayetlerini? Televizyonlarda göstere göstere kadın cinayetlerini çoğalttık. Bu neyi getirir diyorum. Sen vardın hastaneden boş döndün. İğne yapılacak oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi bugün grevdeyiz. Öldürmez misin, dövmez misin, sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim. Herkes akıllı olsun kardeşim. Kimse istemez doktorumuz öldürülsün, polisimiz şehit olsun, askerimiz şehit olsun. Ama devlette devamlılık esası var. Şimdi ben burada kalp krizi geçirsem bu kadar millet cuma namazı kılmayacak mı? İşte hoca orada. Şurada kenara koyarlar, cuma namazını kılarlar, ambulans da gelir hocayı alır götürür. Bu kadar basit. Devlette devamlılık esastır."

Editör: Yadigar Hanım