Evrensel’den Meltem Akyol’un haberine göre; Avukat Tugay Bek, bugün Kolivar’ı tutuklu bulunduğu Silivri Cezevin’de ziyaret etti, görüşmeden notları ve Kolvar’ın mesajını paylaşan Bek:

  “52 senelik fırıncıyım. Benim sorunum ekmek, ben fırıncılar sendikası başkanıyım, benim amacım fırıncı esnafının çıkarlarını korumak. O yayında da buna dikkat çektim, özellikle kaçak fırınların önüne geçilmesi gerektiğini anlattım. Fırıncıların en büyük sorunu ilçe belediyeleri, benim eleştirilerim büyük kısmı ilçe belediyelerine. Kaçak fırınlar artıkça biz daha fazla zarar ediyoruz. Ben bunu söylüyorum. Sözlerime gelince, ben o konuşmamda Türk halkına aptal demedim. Benim bu konuda düşüncem de bilimsel, insanların ekmek ağırlıklı beslenmemesi, çok yönlü beslenmesi gerektiği bilimsel bir gerçek. Bunu Canan Karatay da söylüyor, kitap yazıp, satıyor. Ekmek ağırlıklı, tek yönlü beslenme sağlığa zararlıdır demek istedim, başka bir kastım yok. Sunucu sözlerimi duyar duymaz kesti, kesmeseydi sözlerime açıklık getirebilirdim. Ben Karadenizli bir Türk’üm, kendi milletimle gurur duyarım. Ama ben insanı severim, insanları milletlerine göre de ayırt etmem. Ben sadece kendi milletime değil hiçbir millete aptal demem.” dediğini aktardı.

“ANAYASA CUMHURBAŞKANININ ANAYASASI MI?”

‘Türk milletini alenen aşağılama’ suçlaması ile gözaltına alınıp ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlaması ile tutuklanmasına dair ise şunları aktardı Avukat Tugay Bek: “AKP sözcüsü Ömer Çelik Cihan Kolivar ile ilgili “Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar’ın sözleri nefret söylemidir. Milletimizi ve ekmeği aşağılayan açıklamaları hadsizliktir. Bu şahsın milletimizi ve ekmeği aşağılamanın yanı sıra husumet siyasetinin elamanı olduğunu belli eden açıklamaları ise başlı başına nefret siyasetidir’ paylaşımını yaptı. Cihan Kolivar bu paylaşımın açıkça yargıya müdahale olduğunu söyledi.”

“KASIMPAŞA’DA YAŞADIM İNSAN KAPI KOMŞUSUNUN DİPLOMASINI OLUP OLMADIĞINI BİLMEZ Mİ?”

Avukat Bek ardından Kolivar’ın sözlerini aktardı: “Tutuklama konusu yapılan ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçunun üst sınırdan cezası 4 yıl. Bugüne kadar genellikle 11 ay ceza verilmiş. Pandemi nedeniyle 3 yılın altındaki cezalarda hapis yatılmıyor bile. Hakim dosyaya göre yargılasa, anayasaya göre yargılasa böyle bir karar veremez. O halde ben neye göre yargılanıyorum, anayasaya göre mi, Cumhurbaşkanının anayasasına göre mi? Bak ‘aşağılama’ diye aldılar, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ten tutuklandılar. Geçen mart ayında birisi cumhurbaşkanın diplomasından bahsetmiş ben de ‘olsa dükkan senin’ demişim. Bu ‘hakaret’ dedikleri. Benim topu topu 14 takipçim vardı ben bunu attığımda. Ben Rizeliyim. Kasımpaşa’da yaşadım. Cumhurbaşkanı annesine teyze, babasına amca dediğim biridir. Ama ben ‘cumhurbaşkanına hakaret’ tutuklandım. Aslında mesele şudur, televizyondaki açıklamayı incelemediler baktılar ki halkı aşağılama diye bir niyet yok, bir tweet bulup bunu ‘cumhurbaşkanına hakaret’e çevirdiler. Cumhurbaşkanının diploması yok demek ne zamandan beri hakaret oldu ya. Ayrıca cumhurbaşkanının diploması konusunda ‘olsa dükkan senin’ demişim. Ya, o benim kapı komşum, insan kapı komşunun diploması olup olmadığı bilmez mi?”

“KİMSE KORKMASIN SİLİVRİ SOĞUK DEĞİL”

Kolivar’ın sözleri üzerinden gündem değiştirilmeye çalışıldığını anlattın belirten Bek,

“Diyor ki ‘benim üzerimden gündem değiştiklerini düşünüyorum. Merak ediyorum acaba bu arada bir şeylerin ihalesi mi oldu’. Bir de mesajı var: ‘Benden önce tutuklanan insanlar da haksız yere tutuklandı, tweet attığı, konuştuğu, şarkı söylediği için. Onlar da haksızdı bu da haksız. Ben de bu hukuksuzluk silsilenin bir parçası oldum. Ama kimse korkmasın, söyleyeceğini söylesin. Silivri soğuk diyorlar, ama hiç soğuk değil. Benim evde kalorifer yanmıyor burada yanıyor.”

Editör: Gökçe Sevim