Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Halk TV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin sorulara açıklık getirdi. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a dair çarpıcı açıklamalarda bulunan Davutoğlu, Albayrak'ın siyasete girişine işaret ederek, Erdoğan'a "Albayrak'ı siyasete almayın. Size (Erdoğan) de zarar verir, kendisine de" dediğini kaydetti.

"SELÇUK BAYRAKTAR'A TAVSİYEM ALANINDA KALSIN"

Erdoğan'ın bir diğer damadı olan Selçuk Bayraktar'a ilişkin de konuşan Davutoğlu, "Selçuk Bayraktar, takdir ettiğim bir isim. Ama tavsiyem alanında kalmasıdır. Diğer damadın yaşadığı şeyi yaşamasa bile alanda yaptığı hizmet, siyasette yaptığı hizmetten çok daha önemlidir. Biz geldiğimizde de kimsenin akrabalık ilişkisine bakmayız. Memlekete hizmet eden herkese destek veririz. Keşke bir tane Baykar değil on tane Baykar olsun" diye konuştu.

Davutoğlu, seçimi kazandıklarında da savunma sanayisinde gelişmelerin hiçbirine zarar verilmeyeceğini vurguladı.

"BEŞTEPE'DE PERİNÇEK EKOLÜNDEN ADAMLAR VAR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek'in 'Saray'daki etkisine’ de değinen Davutoğlu, bir atama yapılacakken devlet yetkililerine değil Bahçeli'ye danışıldığını, Perinçek için de benzer şeyler yaşandığını belirtti. Davutoğlu, "Beştepe'nin kritik noktalarında Perinçek ekolünden adamlar var" dedi.

Editör: Yadigar Hanım