DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, CHP’yi eleştirerek, 2019’da kendilerine verilen desteğin karşılığında CHP’nin Kürt vatandaşlara kötü muamele yaptığını iddia etti. İzmir’deki bir tanıtım toplantısında konuşan Sakık, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, DEM Parti’nin CHP’ye zarar verme stratejisi izlediğine dair sözlerine atıfta bulunarak, hem CHP’ye hem de AKP ve MHP’ye kaybettireceklerini söyledi.

Müsavat Dervişoğlu: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak Müsavat Dervişoğlu: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Sakık, “2019’da size cennet gibi belediyeler bıraktık, ancak siz Kürtlere cehennemi yaşattınız” dedi ve İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “Topal Osman’ın torunuyum” açıklamasını eleştirdi. Sakık, Kürt halkının oylarıyla seçilenlerin, Kürt halkına sırt çeviremeyeceğini belirtti ve genel seçimlerde CHP’nin Ümit Özdağ ile anlaşma yapmasını kınayarak, Kürt illerinde CHP’nin aldığı oyların düşük olduğunu ve bu durumun tekçi ve ırkçı bir yaklaşım olduğunu ifade etti.

Özgür Özel ise, 2019 yerel seçimlerinde HDP’nin AKP’ye kaybettirmek için çaba gösterdiğini, ancak 31 Mart seçimlerinde durumun farklı olduğunu belirtti. Özel, DEM Parti’nin muhalefete zarar verme stratejisi izlediğini ve AKP ile kayyum atama konusunda görüşmeler yaptığını iddia etti.

Kaynak: Haber Merkezi