Düzce'nin Gölyaka İlçesinde saat 04.08'de Kandilli Rasathanesi’nin açıklamasına göre 6,0, AFAD'a göre ise 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, Sakarya'nın da aralarında bulunduğu birçok kentten hissedildi. 46 kişinin yaralandığı depremde 1 kişi ise deprem anında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

Görür, mesajlarında şunları belirtti:

"Sarıdere-Gölyaka/Düzce'de 6,0 deprem oldu. 1999 depremleri KAF'ın bu kesimini Bolu Tüneli'ne kadar kırmıştı.

Biz bu hattın Bolu kesiminin de kırılmasını beklediğimize dair bir tweet atmıştık. Bugünkü deprem muhtemelen Gölyaka-Sarıdere arasında kırılmamış KD-GB uzanımlı kısımda oldu.

Arkadaşlar, Düzce'de olan bugünkü deprem ile bu yörede enerjinin büyük ölçüde boşaldığını düşünüyorum. Ancak Bolu Dağı Tüneli ile Bolu güneyi arasında, KAF'a bağlanan hat henüz kırılmadığı için bu kesim riskli bölge olarak düşünülmelidir."

Prof. Dr. Naci Görür, bir başka twitinde ise "Arkadaşlar, Düzce’de olan bugünkü deprem ile bu yörede enerjinin büyük ölçüde boşaldığını düşünüyorum. Ancak Bolu Dağı Tüneli ile Bolu güneyi arasında, KAF’a bağlanan hat henüz kırılmadığı için bu kesim riskli bölge olarak düşünülmelidir. Sevgiyle." paylaşımında bulundu. 

Editör: Yadigar Hanım