Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşayan Hatay’ın Kırıkhan İlçesi'nde depremzede vatandaşların sorunlarını dinledi. Bölgeye gelen yardımların adil yapılmadığından dert yanan bir vatandaş, "Eğer AKP'liysen çadırın da var, yiyeceğin de geliyor" dedi.

Hala çadıra ulaşamayan insanlar olduğunu ifade eden depremzede vatandaş, “Depremden üç gün sonra tabura gittim. Belediye Başkanı, Hüseyin Yayman, kaymakam içerde oturuyor. Bir TIR jeneratör geldi. Belediye başkanının şoförü 5 tane jeneratörü arabasına koydu. Çocuğa dedim ki ‘Nereye götürüyorsun bunu.’ Dedi ki ‘Bu başka yere gidiyor.’ Bunları hep götürüp satıyorlar. Biz çadırda oturamıyoruz. Eğer AK Partiliysen çadırın da var, yiyeceğin de geliyor. Encümenler oturmuş oraya. Tanıyor adamı. Beni bilmiyor. Biraz bekle, diyorlar. AK Partililere veriyorlar” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’na konteyner ihtiyaçları olduğunu anlatan bir depremzede de konteyner ihtiyacını dile getirerek, Kılıçdaroğlu'ndan konteyner istedi.

Yaraları sarmak bölgede olmaya devam edeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Şimdi kucaklaşmayacaksak ne zaman kucaklaşacağız? O nedenle bir arzunuz, bir beklentiniz varsa Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız burada. Hepsi de emrinizdeler. Ben de emrinizdeyim. Beraber elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz. Yaralarınızı sarmak için biz de merhem olmaya çalışacağız. Bilmenizi isterim.” diye konuştu.

Editör: Yadigar Hanım