Türkiye Komünist Partisi (TKP), Osmaniye'de depremin ardından yardım çalışmalarında bulunan ve sağlık taramaları yapan 10 üyesinin gözaltına alındığını açıkladı. 

TKP'den yapılan açıklamada, dün akşam geç saatlerde Osmaniye’de dayanışma noktalarından birine çok sayıda polis tarafından 'AFAD malzemelerinin çalındığı' iddiasıyla girildiği ve zor kullanılarak 10 üyenin iletişim hakları kısıtlanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Açıklamada şu ifaadelere yer verildi:

"Gece boyunca yaşadığımız hukuksuzluk günlerdir yaşadığımız acının yanında hafif kalır. Hukukçularımız, yöneticilerimiz bölgede ve kamuoyunu düzenli bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Bazen sözcükler yetmiyor yaşadıklarımızı anlatmaya. Ama şunu bilin öfkemiz büyüyor, kimsenin kendinde hissetmediği o büyük sorumluluğu bugün TKP’nin her üyesi, gönüllüsü, dostu kalbinde, aklında hissediyor. Ne bu tür kirli oyunlar ne de bizim paramızla ortalığa saçmaktan utanmadığınız zenginlikler düzeninizi koruyacak. Bu günlerin hesabını mutlaka soracağız, hakettiğimiz bir yaşamı kurmak için!

TKP ilk günden beri her yerde, öyle olmaya da devam edecek. Bu yapılan dayanışmaya karşı açıktan haddini bilmezliktir. Gözaltına alınan 10 arkadaşımız derhal serbest bırakılsın!"

Editör: Yadigar Hanım