Habererk / Haber Merkezi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul Esenyurt'ta partisinin düzenlediği iftar programında konuştu.

Babacan’ın şu sözleri tepki çekti:

“KÜRT MESELESİNİ EŞİT VATANDAŞLIK ÇERÇEVESİNDE ÇÖZECEĞİZ”

“Diyarbakır'da başka, İstanbul'da başka konuşanlardan değiliz. Diyarbakır'a gidince, Dicle'nin kenarındaki kuzuyu hatırlayan, Ankara'ya dönünce kurdun yanı başında hizaya girenlerden olmadık, olmayız.

Diyarbakır'da ‘Türkiye'de ne yazık ki tam demokrasi yok. Tam demokrasi olmadığı için eşit vatandaşlık yok. Eşit vatandaşlık olmadığı için bu memleketin bir Kürt meselesi var. Vaktiyle çok yol kat ettiğimiz bu meseleyi bu iktidar diriltti' dedik.

Ama şunu da söyledik: Kürt meselesini çözmek bizim boynumuzun borcudur. Biz çözeceğiz. Kürt meselesini, ‘eşit vatandaşlık' ilkesiyle çözeceğiz. ‘Tam demokrasi' çerçevesinde çözeceğiz. Hakla, hukukla çözeceğiz. Çocuklarımıza barışın egemen olduğu bir ülke bırakacağız.”

"EŞİT VATANDAŞLIK" İFADESİ BEBEK KATİLİ TERÖRİSTBAŞI ABDULLAH ÖCALAN'A AİT!

Yeniçağ yazarı Arslan Bulut yazısında "Eşit vatandaşlık" ifadesinin terörisit başı Abdullah Öcalan'ın söylemi olduğunu belirtmişti.

KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'nın stüdyo konuğu olan Yeniçağ Gazetesi'nin yazarı Arslan Bulut, İyi Parti'nin programında da yer alan, ancak daha sonradan çıkarıldığı söylenen, "eşit vatandaşlık" söyleminin terörist başı Öcalan'a ait olduğunu iddia etmişti.

Editör: TE Bilişim