Aşırı sıcaklara neden olan 'Kerberos' adlı sıcak hava dalgası, Türkiye üzerindeki etkisini sürdürürken, İtalyalı uzmanlar, yeni bir sıcak hava uyarısı daha yaptı. 'Karon' adlı ikinci sıcak hava dalgasının 19-23 Temmuz tarihleri arasında Türkiye'de etkili olacağı bildirildi.

İtalyan meteorolog ve iklim uzmanı Giulio Betti, BBC'ye yaptığı açıklamada, adını Yunan mitolojisinde "ruhları cehennem ırmağından geçiren" kayıkçıdan alan Karon sıcak hava dalgasının Türkiye'yi de etkisi altına alacağını söyledi. Sıcaklıkların 19-23 Temmuz arasında, sadece İtalya'da değil, Yunanistan, Türkiye ve Balkanlar'da da zirve yapacağını vurgulayan Betti, bu tarihler arasında belirtilen bölgelerde birden fazla sıcaklık rekoru kırılabileceğini kaydetti.

48 DERECE SICAKLIK BEKLENİYOR

Yapılan açıklamaya göre, Karon sıcak hava dalgasının merkez üssünün, İtalya'ya bağlı Sardinya adası olması ve  adada hava sıcaklığının 48 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Avrupa'da bilinen en yüksek  sıcaklık Ağustos 2021'de 48.8 derece ile Sicilya'da ölçülmüştü. Türkiye'de de rekor sıcaklıklara sebep olan 2021 yılında Trakya'da 48 kişi hastaneye kaldırılmıştı.

Editör: Yadigar Hanım