Böbrek taşı çıkaranlar, bu durumun ne kadar zor olduğunu en iyi bilenlerdir. Taş veya kum atana kadar dayanılmaz bir acı yaşarlar ve bu acı onları neredeyse ölüp diriltir. Böbrek taşının en önemli belirtisi, sırt ve karın bölgesinde aniden ortaya çıkan ağrıdır. Bunun yanında, idrarda yanma, kanama, sık idrara çıkma, idrar yaparken güçlük, mide bulantısı ve kusma gibi semptomlar da böbrek taşının işaretleri olabilir.

Uzmanlara göre, 4 mm’den küçük taşların genellikle tedaviye gerek kalmadan kendi kendine düşmesi mümkündür, ancak 4-7 mm arası taşların yarısı ve 8 mm’den büyük taşların ise çok azı kendi kendine düşer. Evde çeşitli yöntemler deneyerek böbrek taşlarını düşürmeye çalışmak acı verici olabilir. Yasemin.com’un haberine göre, böbrek taşlarını düşürmenin sırrı bir bitkideymiş.

İşte  böbrek taşı veya kumu kolayca düşürmeye yardımcı olan süpürge otunun faydaları:

Süpürge otu nedir? Nasıl kullanılır?

Parkinson teşhisinde en büyük engel yaşlılık! Parkinson teşhisinde en büyük engel yaşlılık!

Süpürge otu, kurutulduktan ve temizlendikten sonra geleneksel süpürgelerde kullanılan bir bitkidir. Ana yurdu Avrupa ve Güney Afrika olan süpürge otu, ülkemizde de farklı yerlerde yetişir. Bu bitki, boşaltım sistemini rahatlatır ve özellikle böbrek sorunları ve idrar yolu rahatsızlıklarında şifalı otlar arasında tercih edilir.

Süpürge otu tohumunu ezerek ılık suyla karıştırıp içmek, böbrek taşı başta olmak üzere birçok hastalığa iyi gelir. Mesela sabah ve akşam birer bardak suya bir çay kaşığı tohum ezmesi katarak içerseniz, kurdeşene karşı etkili olur. Süpürge otu tohumunu ezerek zeytinyağıyla karıştırıp süpürge otu kürü yapabilirsiniz. Bu karışım cilt problemlerinizi hafifletebilir. Süpürge otu tohumunu ılık suya katıp içecek olarak da kullanabilirsiniz.

Kaynak: Haber merkezi