Dolar ve altındaki önlenemeyen yükseliş nedeniyle alım satım işlemlerindeki arasındaki makas giderek açılırken, yatırımcı yeni arayışa girdi. Finansçılar, yatırımcıların çözümü blok zincirinde bulduğunu söyledi.

Dolar/TL haftanın ilk iş gününde daha piyasalar açılmadan başladığı yükselişini devam ettirerek 23,3 bandını aştı. Gram altın ise bu yükselişin desteğiyle 1.450 TL’nin üzerine tırmandı. Bu durumunun alış ve satış arasındaki makasın açılmasını beraberinde getirdiğini vurgulayan ekonomistler, "Açılan makas aralığı, bazı yatırımcıları dolara endeksli USD Coin’e (USDC) ve altını blok zincirine taşıyan PAX Gold’a (PAXG) yönlendirdi” dedi.

Hafta sonu dahi güvenle işlem yapabilen kullanıcıların piyasalar kapalıyken de aktif olarak, hareketliliklerden anlık bir biçimde yararlanabildiklerine değinen yetkililer, “PAXG, USDT ve USDC, dolar ve altın yatırımını blok zincirinin güvenliğiyle buluşturuyor. 7 gün 24 saat güncel piyasa rakamlarını kullanan Block Earner kullanıcıları, al/sat fiyatları arasındaki farktan etkilenmeden tasarruflarını gerçek dünyada karşılığı olan bu varlıklarla değerlendirebiliyor” diye konuştu.

DHA

Editör: Yadigar Hanım