Dubai: Pazartesi gününden itibaren dünyanın dört bir yanından gelen fütüristler, insanlığı  "daha parlak ve daha dirençli bir geleceğe doğru" yönlendirmeyi umarak uzak geleceğe bakacaklar.

Pazartesi ve Salı günü Dubai Gelecek Forumu'ndaki 70 panel tartışması, açılış konuşması ve çalıştayda, en iyi konuşmacılar araştırmalardan bilgiler getirecek ve gelecekteki öncelikleri tartışacak.

Konuşmacılar uzay, sürdürülebilirlik, çevre, enerji, gıda, sağlık, tıp, eğitim, teknoloji, yapay zeka, dijital ekonomi, yönetişim ve daha birçok önemli sektörün geleceğini tartışacak.

Dubai Veliaht Prensi, Dubai Yürütme Konseyi Başkanı ve Dubai Gelecek Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Şeyh Hamdan bin Muhammed bin Rashid Al Maktoum, Dubai'nin geçmişe dönük ileriye dönük vizyonunu ve gelecek planlarını geliştirmedeki başarısını söyledi yıllar boyunca, geleceğin tasarımı konseptini hayati sektörlerde benimseme konusundaki kararlılığının bir sonucu olmuştur.

abu

Şeyh Hamdan, "Dünya Dubai'yi geleceğin şehri olarak görüyor ve biz bu vizyonu uluslararası iş birliği, ortaklıklar ve deneyim ve bilgi alışverişine dayanan olumlu bir bakış açısıyla yansıtıyoruz" dedi.

Dubai Gelecek Forumu nedir?

Dubai Gelecek Forumu, Dubai Gelecek Vakfı tarafından Gelecek Müzesi'nde düzenlenen yıllık bir etkinliktir. Dünyanın en büyük fütürist buluşması olma hedefiyle 2022 yılında başlatıldı.

Dubai Gelecek Forumu nerede ve ne zaman yapılacak?

27 ve 28 Kasım 2023 tarihlerinde Dubai'deki Gelecek Müzesi'nde gerçekleştirilecek.

İki gün sürecek etkinlikte, küratörlüğünde gündemle genel, teknik ve etkileşimli oturumlar gerçekleştirilecek.

Dubai Gelecek Vakfı nedir?

2016 yılında, "geleceğin lider şehri" olma hedefiyle Dubai Gelecek Vakfı, BAE Başkan Yardımcısı ve Başbakanı ve Hükümdarı Majesteleri Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum'un devam eden vizyonuyla hayata geçirildi. Dubai'nin.

Dubai Gelecek Vakfı (DFF), Dubai'nin geleceğini tasarlamak için uyumlu bir inovasyon ekosistemi inşa etti. Hızlandırıcı programları, kuluçka merkezlerini, laboratuvarları, düzenleyici sanal alanları ve bilgi platformlarını içerir; bunların hepsi statükoya meydan okumak ve geleceğin liderleri ve yenilikçiler tarafından desteklenen geleceğe hazır bir şehir tasarlamak amacıyladır.

Bir DFF sözcüsüne göre: “Dünya, iklim değişikliğinden artan nüfusa, gıda güvenliğinden salgına kadar benzeri görülmemiş birçok zorlukla karşı karşıya. Dubai Gelecek Vakfı olarak bu zorluklara fırsat olarak yaklaşıyoruz.

“Geleceği nasıl anlayacağımızı ve ona nasıl yaklaşacağımızı araştırıyoruz…. Eş zamanlı olarak, dünyanın en büyük fütürist toplantısı olan yıllık Dubai Gelecek Forumu gibi küresel diyalog etkinlikleri düzenliyoruz. Bilgi paylaşımını ve yayılımını geliştirmek için ortaklıklar da yaratılıyor; bunların arasında, uzman gruplardan gelen en son öngörüleri ve araştırmaları Dünya Ekonomik Forumu'ndaki projelere yerleştirmeyi amaçlayan, Dünya Ekonomik Forumu ile işbirliği içinde başlatılan BAE'nin Dördüncü Sanayi Devrimi Merkezi (C4IR) de bulunuyor. BAE.”

Dubai Gelecek Forumu'nun amacı nedir?

Dubai Gelecek Forumu, farklı sektörlerden fütüristlerin ve düşünce liderlerinin görüşlerini güçlendiren uluslararası bir platform yaratmayı amaçlıyor. Gelecekteki öncelikleri tartışmayı, varsayımlara ilham vermeyi ve bunlara meydan okumayı ve yarının en acil sorunlarıyla ilgilenerek uzun ömürlü bir topluluk oluşturmayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda Dubai'nin gelecekteki liderlik ve eylem için küresel merkez olarak konumunu güçlendirmeyi amaçlıyor.

Foruma kaç kişi bekleniyor?

Dubai Gelecek Forumu, çeşitli geleceğe odaklı sektörlerden 2.500'den fazla katılımcıya ve 70'in üzerinde oturumda 150 konuşmacıya ev sahipliği yapacak. 95'ten fazla ülkeden katılımcılarla, öngörü ve gelecek çalışmaları konusunda uzmanlaşmış 100 önde gelen küresel kurum katılacak.

Forumun ana temaları neler?

Bu yıl dört tema var:

1. Doğanın Yenilenmesi: Oturumlar, önemli çevresel ekosistemler ve habitatlar üzerinde olumlu bir etki yaratarak doğanın kendini yenileme kapasitesinin güçlendirilmesini araştıracaktır.

2. Nesilleri Güçlendirmek: Bu tema, küresel nüfus üç nesil daha artmaya devam edeceğinden insanlığın en karmaşık ve evrensel ihtiyaçlarına çözümler sunmaya odaklanıyor.

3. İşbirliğini Aşmak: Bu parça, "bir değişiklikle" işbirliğinin insanlık için nasıl ileriye giden bir yol olduğunu araştırıyor ve şu tür sorular soruyor: Makine zekası hakkındaki endişelerimiz temelsiz olsaydı ne olurdu? Peki ya makinelerle uyum içinde bir arada yaşamak doğal bir yaşam biçimiyse?

4. İnsanlığı Dönüştürmek – Bu akış, ülkelerin, toplulukların ve bireylerin yaşadığı eski modelleri değiştirerek yaşam biçimlerini kökten değiştirmenin gücünü araştırıyor.

Foruma kimler katılıyor?

Foruma dünyanın dört bir yanından bakanlar ve üst düzey hükümet yetkilileri, önde gelen küresel şirketlerin CEO'ları, farklı sektörlerden geleceği şekillendirenler, uluslararası ve geleceğin kuruluşlarının temsilcileri, yatırımcılar ve teknoloji liderleri, politika yapıcılar ve akademisyenler katılacak.

Uçakta Sakın Çay, Kahve İçmeyin Uçakta Sakın Çay, Kahve İçmeyin

Forumun ana mesajları nelerdir?

Dubai Gelecek Forumu, enerji, gıda, makine zekası, dijital ekonomi, uzay, biyotıp, yenilenen doğa ve sürdürülebilirlik ve yeni sosyal sistemler gibi hayati sektörlerde insanlığın geleceğini şekillendirecek öngörülerin paylaşıldığı uluslararası bir platform sağlıyor.

Forum, yarının en acil sorunlarıyla ilgilenerek uzun ömürlü bir topluluk oluşturur. Dubai'nin gelecekteki liderlik ve eylem için küresel merkez konumunu güçlendiriyor.

Forum, insan-makine işbirliği, doğa restorasyonu ve yeni sosyal sistemler gibi geleceğe yönelik yeni sektörlerin yaratılmasına ve yeni iş fırsatları yaratılmasına ilham veriyor.

Dubai Gelecek Forumu, BAE'nin bilgi temelli bir ekonomiye geçişini destekliyor.

Editör: Habererk Com