Netanyahu: İran, ABD şartlarını kabul ederse askeri harekât durdurulabilir
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD merkezli FOX News'e verdiği demeçte, İran'ın ABD'nin nükleer programını sonlandırması yönündeki şartlarını kabul etmesi durumunda İsrail'in askeri harekâtı durdurmaya hazır olduğunu söyledi. Netanyahu, İran'ın nükleer silah geliştirme çabalarına ilişkin istihbaratı ABD ile paylaştıklarını belirterek, İran'ın bu girişimlerinden vazgeçmesi halinde askeri müdahaleye gerek kalmayacağını vurguladı.
Netanyahu, İran'ın ABD'nin şartlarını reddetmesi halinde ise nükleer kapasitelerinin ortadan kaldırılacağını, bu durumun İran rejimi için ciddi sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Başbakan, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'a yönelik olası bir İsrail saldırısını veto ettiği yönündeki haberleri yorumlamayı reddetti, ancak İsrail'in gerekli adımları attığını ve atmaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca, İran'ın Yemen'deki Husilere nükleer silah sağlama planları geliştirdiği iddiasında bulundu ve İsrail ile ABD arasında tam bir koordinasyon olduğunu vurguladı.
Netanyahu, İsrail'in İran'ın Natanz'daki ana zenginleştirme tesisini yok ettiğini hatırlatarak, İran'ın uranyumu silah haline getirmek için gizli bir plan üzerinde çalıştığına dair istihbaratı ABD ile paylaştıklarını açıkladı. İsrail'in İran'ın yer altı tesislerini yok etme kapasitesine sahip olduğunu belirten Netanyahu, gerekli durumlarda ek adımlar atılacağını, ancak operasyonel planlara dair ayrıntı vermeyeceğini söyledi. İran'ın İsrail'in operasyonlarına tamamen şaşırdığını belirten Netanyahu, bu durumun İsrail'e Tahran'daki hedefleri vurma olanağı sağladığını belirtti.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.