12 farklı burç bulunmaktadır. Bu burçların bazıları çok iyi anlaşırken bazıları anlaşamazlar ve daha uyumsuzlardır. Astroloji de; 12 burçtan hangilerinin uyumsuz olduğunu doğum tarihi, yıldız haritası, ve doğum saatine göre buldu ve açıkladı. İşte uyumsuz olan, anlaşması zor burçlar;

*Koç (21 Mart - 19 Nisan) ve Yengeç (21 Haziran - 22 Temmuz): Koç burcu olanlar enerjik ve hedef odaklıdır, Yengeç burcu insanları ise duygusal ve hassas. İkisinin farklı yaklaşımları nedeniyle çatışmalar yaşanabilir.

*İkizler (21 Mayıs - 20 Haziran) ve Başak (23 Ağustos - 22 Eylül): İkizler sosyal ve dikkatsiz olabilirken, Başak burcu insanları detaylara aşırı önem veren ve eleştirel olabilir, bu da ikisi arasında anlaşmazlıklara yol açabilir.

*Aslan (23 Temmuz - 22 Ağustos) ve Akrep (23 Ekim - 21 Kasım): Her iki burçta güçlü kişiliklere sahiptir ve egoları oldukça yüksektir. Bu durum rekabet ve çatışmalara neden olabilir.

*Terazi (23 Eylül - 22 Ekim) ve Oğlak (22 Aralık - 19 Ocak): Terazi burcu olanlar uyumlu ve dengeli bir yaşam ararken, Oğlak burcu doğumlular disiplinli ve iş odaklıdır. Farklı öncelikleri olabilir ve bu da anlaşmazlıklara neden olabilir.

Bu yapılan uyum sadece bir genel bakış açısıdır. Muhakkak istisnalar vardır. Ve mutlu ve sağlıklı ilişkiler kurulabilir. Sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde yapılamayacak hiçbir şey yoktur.

(kaynak: cumhuriyet gazetesi)

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı