Kadınlar başta olmak üzere erkekler bile zaman zaman tüylerinden şikayet ediyor. Epilasyon merkezlerinden randevu alabilmek bile mesele.. Üstelik günümüz şartlarında çalışanın cebini de zorlayan bir durum.

Tüylerinizden epilasyona gitmeden, para harcamadan kurtulabilirsiniz.

Akşam gazetesinde yayınlanan bir içerikte muhteşem bir tarif paylaşıldı; Bu yöntem tüyleri sıfırlayan en etkili yöntemler arasında ilk sırada yer alıyor.

YULAF EZMESİ BAL VE LİMON

Yulaf ezmesi, kaşıntı ve tahriş gibi birçok cilt rahatsızlığı için harika bir ilaçtır. Özellikle peeling için cilde çok faydalıdır. Bal ve limon suyu ile karıştırıldığında ise tüylerin büyük ölçüde dökülmesine yardımcı olur.

Aynı zamanda yulaf, sapoinler olarak bilinen doğal cilt temizleyicileri içerir. Gözeneklerin içerisine yerleşmiş istenmeyen yağ ve bakteri artıklarını temizlemeye yardımcıdır. Ayrıca cilde yumuşaklık kazandırır.

UYGULAMA:

Yulaf ezmesi, bal ve limonu bir macun haline getirin. Tüylü bölgenize masaj yaparak uygulayın. Ardından 15 dakika kadar bekletin. Bu kürü düzenli bir şekilde haftada iki kere uygulamaya özen gösterin. Sizde farkını hızlı bir şekilde göreceksiniz.

NOT: Hassas ciltler için bu yöntem sakıncalı olabilir. Bir dermatoloğa danışmanız faydalı olacaktır.

Editör: Gökçe Sevim