CHP Ortahisar Belediye Meclis üyesi Oktay Söğüt, 1 Haziran tarihinde suya 47 zam yapan AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin her ay tüfe kadar suya otomatik zam yaptığını söyledi.

Sözcü’den Elif Çavuş’un haberine göre, Trabzon'da yaşayan vatandaşların doğalgaz ve elektrik zamlarının ardından su faturalarını her ay zamlı ödediğine dikkat çeken Söğüt, “Haziran ayında suya yapılan yüzde 47 oranında zam sonrasında 5 lira 22 kuruş olan suyun metreküpü 7 lira 67 kuruş oldu. Bu da yetmezm gibi Temmuz'da 7 lira 90 kuruş, Ağustos'ta 8 lira 28 kuruş, Eylül'de 8 lira 46 kuruş oldu” dedi.

Su fiyatları üzerinden CHP'li büyükşehir belediyelerine yüklenen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “Şu anda vatandaş su paraları konusunda ciddi sıkıntı içerisinde mi? İçerisinde… Otobüs ücretlerinde vs. sıkıntı içerisinde mi? İçinde… Bunların sözünü nasıl vermişlerdi seçim meydanlarında? Farklı vermişlerdi. Ama şimdi geldikleri yer neresi, ortada” sözlerini hatırlatan Söğüt, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin bu uygulamasından haberi var mıdır?” diye sordu.

Editör: Habererk Haber Merkezi