İsveç’in Türkiye’ye teslim etmeye hazırlandığı terör örgütü üyelerinin Norveç’e sığınma başvurusunda bulunabileceği öne sürüldü.

NORVEÇ TALEBİN İNCELENECEĞİNİ DUYURDU

Norveç’ten yapılan açıklamada, böyle bir talebin alınması durumunda başvuruların kabul edilip edilmeyeceği incelenecektir denildi.

Norveç Göçmenler Ofisi Sığınmacı Bölüm Şefi Line Zahl Kvakland, Klassekampen gazetesine yaptığı açıklamada, bu kişilerin Norveç’e sığınma başvurusu yaptıkları taktirde başvurularının kabul edilip olağan şekilde inceleneceğini belirtti.

MÜLTECİ UZMANI PROFESÖR SİYASİ SEBEPLER ÖNE SÜRDÜ

Norveç’e sığınma başvurusu iddiasına ilişkin konuşan Uluslararası Hukuk ve Mülteci Uzmanı Profesör Terje Einarsen de, bunun zor bir uygulama olduğunu ve Türkiye’nin bu duruma şiddetle karşı çıkacağını aktardı. İsveç’in NATO üyeliği ön koşulu için Türkiye ile yaptığı anlaşmayı hatırlatan Einarsen, bu anlaşmanın bütün NATO ülkelerini kapsadığını vurguladı.

NE OLMUŞTU?

NATO’ya üyelik başvurusunda bulunan Finlandiya ve İsveç ile Türkiye arasında, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen NATO Zirvesi’nde Türkiye’nin endişelerini gidermeye yönelik üçlü muhtıra imzalanmıştı.

Editör: Gökçe Sevim