MHP'li Tüfek'ten CHP'li belediyeye "bayıltan mobbing" suçlaması MHP'li Tüfek'ten CHP'li belediyeye "bayıltan mobbing" suçlaması

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) başkanlık seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı ve bazı AKP'li üyelerin de ona oy verdiği iddiaları gündeme geldi. TBB'de, büyükşehir ve nüfusu 100 bin üzeri ilçe belediye başkanları doğrudan delege olarak kabul ediliyor ve toplam delege sayısı 868'e ulaşıyor. CHP'nin 448 delegesiyle çoğunluğu elde ettiği belirtildi.

Yine de Ekrem İmamoğlu, CHP'nin delege sayısını 67 oy farkla aşarak 515 oy ile seçimi kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu duruma tepki gösterdiği ve tüm delegeleri oy kullanmaya getiremeyen AKP Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı eleştirdiği öne sürüldü.

75 yaşındaki Yusuf Ziya Yılmaz'ın istifasının istendiği ve "Ekrem İmamoğlu'na oy veren AKP'li belediye başkanlarını bulacağım, bana izin verin" şeklinde parti genel merkezinde seslendiği iddia edildi. Bu olaylar, Türkiye siyasi arenasında dikkat çekici gelişmeler olarak kaydedildi.

Kaynak: Haber Merkezi