Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’ın başkenti Astana’da gerçekleştirilen CICA Zirvesi’nden Türkiye'ye dönüşte gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı. Asgari ücret ile ilgili farklı rakamlar konuşulduğunu hatırlatarak, asgari ücret konusunda çalışmaları başlattıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda bu konuyla ilgili çalışmaları başta Vedat hocamız olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum. Ama biz, havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin.” açıklamasında bulundu.

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRETLİ VE EYT'LİLER İÇİN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üzerinde çalıştığını söylediği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise dün asgari ücrette “enflasyonun tahribatının giderileceğini” açıklamıştı. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'nda, çalışanların ve emeklilik bekleyenlerin memnun edileceğine dikkat çeken Bilgin, EYT bekleyenlere de müjdeli haberler vermişti.

Bilgin açıklamasında, "“Asgari ücretle ilgili düzenlememiz var. Bir de biliyorsunuz çok konuşulan EYT ile ilgili çalışmalarımız var. Kapsamlı, bütün sorunları aşmaya yönelik olduğunu söyleyeyim. Onda da sona yaklaştık tahmin ediyorum aralık ayının başında açıklayacağız. Özellikle geleceği ile ilgili endişeleri giderecek şeffaf bir düzenleme olacak. ücretlerin enflasyon karşısında da uğradığı kaybı ortadan kaldıracak bir asgari ücret ve toplu pazarlık sistemiyle Türkiye'nin demokrasisine de katkı yapacak bir çözüm yaklaşımını bu sene gerçekleştirirsek görevimizi yapmış sayılacağız. Özel sektörü de kapsayan EYT ile ilgili düzenleme ve ücretlerimizde toplu sözleşmelerle ve asgari ücretle rahatlatacak bir proje yapacağız" ifadelerine yer verdi.

Editör: Yadigar Hanım