AKP Aydın Milletvekili ve 2006 “Veet Türkiye Güzeli Seda Sarıbaş, partisinin Aydın’da gerçekleştirdiği mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılayan isimlerden biri oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’nin Aydın mitingine katılmak için kente geldi ve burada Vali Yakup Canbolat ile birlikte Seda Sarıbaş tarafından karşılandı. Erdoğan’a yöresel kıyafetli çocuklar da çiçek takdim etti. Seda Sarıbaş, 2006 yılında katıldığı Miss Turkey güzellik yarışmasında “Veet Türkiye Güzeli” unvanını kazanmıştı.

SEDA SARIBAŞ KİMDİR?

Ankara sele teslim oldu! Yollar çöktü ev ve iş yerleri hasar aldı Ankara sele teslim oldu! Yollar çöktü ev ve iş yerleri hasar aldı

Seda Sarıbaş, 8 Ocak 1984’te İstanbul’da doğdu ve eğitimini burada tamamladı. Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Sarıbaş, Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri ile Adalet Bölümlerini de bitirdi. Adnan Menderes Üniversitesi’nde sosyoloji ve siyaset bilimi alanında yüksek lisans yapan Sarıbaş, Boğaziçi Üniversitesi’nde de yönetim ve işletme eğitimi aldı.

Seda Sarıbaş, 2006 yılında evlendiği Sedat Sarıbaş ile Aydın’a yerleşti ve eşiyle birlikte benzin istasyonu işletti. Sarıbaş, şu anda aile şirketinin akaryakıt ve enerji sektöründeki faaliyetlerini yönetmektedir. Seda Sarıbaş, siyasete AKP’de girdi ve 2014-2018 yılları arasında AKP Didim Belediye Meclis Üyesi ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptı. Sarıbaş, 2015’te AKP Aydın Kadın Kolları Başkan Yardımcısı, 2016-2018 yılları arasında da AKP Aydın Kadın Kolları Başkanı oldu. Sarıbaş, 7. AKP Olağan Kongresi’nde MKYK üyesi seçildi ve 2023 Genel Seçimleri’nde AKP Aydın milletvekili oldu.

Kaynak: Haber Merkezi