Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Abdülhamid'in toprak kaybetmediği yönündeki sözlerine Gazeteci Yılmaz Özdil, tarihi bir cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrasında yaptığı konuşmada “Sultan Abdülhamid, 33 sene gram yer kaybetmeden Osmanlı'yı yönetti ama gel gör ki utanmadan, sıkılmadan tarihçiyim diyenler şecaat arz ederken sirkatin söylüyor” şeklinde konuşmuş, Erdoğan'ın tarihçilere yönelik sirkatin (yalancı) sözleri tepki toplamıştı.

Gazeteci Yılmaz Özdil de konuşmanın ardından Erdoğan'ın konuşmasına sosyal medya hesabından cevap verdi.

Özdil, paylaşımında, “Kolomb Küba'da cami gördüğüne göre, marmaray'ı Abdülmecid çizdiğine göre, Nuh'un cep telefonu olduğuna göre, Abdülhamid de gram toprak kaybetmediğine göre, ben ikna oldum, faiz sebep enflasyon neticedir” ifadelerine yer verdi.

Oysa 2. Abdülhamid en çok toprak kaybeden padişah olarak biliniyor. Çöküş dönemi padişahlarından olan 2. Abdülhamid, 33 yıllık saltanat döneminde Osmanlı; Tunus, Mısır, Kıbrıs, Sırbistan, Karadağ ve Romanya olmak üzere 1 milyon 592 bin 806 kilometre kare toprak kaybetti.

Editör: Yadigar Hanım