Tolga Akalın İYİ Parti kurultayına saatler kala kritik video yayınladı! "Yarın Erdoğan Türkiye'sinin son günü" Tolga Akalın İYİ Parti kurultayına saatler kala kritik video yayınladı! "Yarın Erdoğan Türkiye'sinin son günü"

Hatay’ın Antakya ilçesindeki Piri Reis Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin, bir siyasi partinin seçim malzemelerini depolamak için kullanıldığı ve öğrencilerin bu malzemeleri taşıma görevine zorlandığı iddia ediliyor. Öğrencilerin, siyasi partinin seçim aracına seçim materyallerini yükledikleri görüntüler, eğitim camiası içinde endişe ve tepkilere neden oldu.

Özkan Öztaş’ın soL’daki haberine göre, okulda siyasi partinin seçim aracının bulunduğu ve öğrencilere, dağıtım için planlanan yardım kolilerini taşıma görevinin verildiği belirtiliyor.

Öğrencilere ‘hamal’ gibi davranıldığına dair eleştiriler var. Hatay Payas Belediye Başkan Adayı Bekir Altan’ın propaganda materyallerinin ve ilgili siyasi partilerin logolarının bulunduğu bir araca, okuldan yardım kolilerinin yüklendiği ve bu işlemin öğrencilere yaptırıldığına dair tepkiler mevcut. Okulun, seçim malzemeleri olarak kullanılan erzak kolilerini depoladığı ve bu kolilerin öğrenciler tarafından taşındığı görülüyor.

Bu durumla ilgili olarak Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden henüz bir açıklama yapılmamışken, velilerin ve eğitimcilerin, okulların siyasi amaçlar için kullanılmasına göz yumulduğuna dair endişelerini dile getirdikleri ifade ediliyor.

Kaynak: sol- ÖZKAN ÖZTAŞ