İstemihan Talay, eski bir CHP Mersin Milletvekili ve Türkiye’nin eski Kültür Bakanı, CHP’nin ilkelerinden sapma eğiliminde olduğunu belirterek, partinin yerel seçimler öncesi stratejisini eleştirdi.

Akşener İyi Parti'ye Veda Etti Akşener İyi Parti'ye Veda Etti

Talay, CHP’nin Mersin’deki Akdeniz ve Toroslar ilçelerini Dem Partisi’ne bırakma kararının, Mersin’i emperyalist emellere teslim etmek anlamına geldiğini ifade etti. PKK’nın Akdeniz’e açılma çabalarının kendi döneminde engellendiğini vurgulayan Talay, Türkiye’nin terörle mücadele operasyonlarıyla bu tehditlere karşı koymuş olduğunu belirtti.

Ayrıca, CHP’nin HDP/DEM Parti ile ittifak yaparak Mersin’in Akdeniz ilçesindeki seçim bürosu açılışında terör örgütü lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar atılmasına izin verdiğini eleştirdi. Talay, Mersinlilere Atatürk’ün “Mersin’e sahip çıkınız” sözlerini hatırlatarak, emperyalist emellere karşı durmaları çağrısında bulundu.

DEM Partisi’nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterme kararı ve CHP ile ittifak görüşmeleri sırasında, DEM Partisi adayı Hoşyar Sarıyıldız’ın, Mersin’in Akdeniz ilçesinin stratejik önemine vurgu yaparak, “Mersin’i kazanmanın yolu Akdeniz’den geçer” şeklindeki ifadesiyle CHP’ye baskı yaptığı bildirildi. CHP’nin, DEM Partisi lehine Akdeniz’de aday göstermeme kararı alması ve bu kararın “göstermelik” olduğu iddiaları üzerine tartışmalar yaşandığı, meclis üyelikleri ve seçimlerde anlaşmazlıkların çözülememesi sonucu, DEM Partisi’nin önlem olarak Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) bildirdiği belirtildi. Bu durum, Mersin’deki siyasi manzaranın karmaşıklığını ve yerel seçimlerin yaklaşmasıyla artan siyasi rekabeti gösteriyor.

Kaynak: Sabah - Bekir Coşkun