CHP, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için, belediyede hukuk müşaviri ve genel sekreter olarak görev yapmış Ayşe Ünlüce’yi aday olarak belirledi. Bu kararla, 1999’dan beri beş dönemdir belediye başkanı olan Yılmaz Büyükerşen’in dönemi sona ermiş oldu. Anadolu Üniversitesi’nde iki dönem rektörlük yapan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, 1999 yerel seçimlerinde Demokratik Sol Parti’den (DSP) aday olarak belediye başkanlığını kazandı ve ardından 2004, 2009, 2014 ve 2019 seçimlerinde de başkanlık görevini sürdürdü. 2011’de DSP’den ayrılarak CHP’ye katılan Büyükerşen, bu yıl yapılacak yerel seçimlerde CHP’den aday gösterilmedi.

Giresun Belediye Başkanı 1 Mayıs’ta çöp topladı! Giresun Belediye Başkanı 1 Mayıs’ta çöp topladı!

CHP yönetimi, Büyükerşen’in yerine, belediyede hukuk müşavirliği ve genel sekreterlik görevlerini yürüten avukat Ayşe Ünlüce’yi aday olarak gösterdi. Ünlüce’nin adaylığı, Büyükerşen’in 25 yıllık belediye başkanlığı dönemini kapattı.

Yılmaz Büyükerşen, 25 yıllık görev süresinin ardından aday gösterilmemesi üzerine bir veda mesajı yayınladı. CHP’nin yeni adayı Ayşe Ünlüce ile bir fotoğraf paylaşarak, Eskişehir için yaptığı çalışmalardan duyduğu mutluluğu ve gururu dile getirdi. Büyükerşen, Ünlüce’nin adaylığını kendisinin önerdiğini belirterek, Eskişehir halkının Ünlüce’ye de aynı desteği vereceğine inandığını ifade etti.

AKP adayı Nebi Hatipoğlu, CHP’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenen Ayşe Ünlüce’yi tebrik etti. Hatipoğlu, Eskişehir için uygun bir seçim süreci öngördüğünü belirtti ve diğer tüm kesinleşmiş adaylara başarı dileklerini iletti. “Hepimizin amacı Eskişehir’e hizmet etmek,” diyerek, herkesin yolunun açık olmasını diledi.

AYŞE ÜNLÜCE KİMDİR VE NERELİDİR?

1970 doğumlu Ayşe Ünlüce, Eskişehir’de dünyaya geldi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Adalet Bakanlığı’nda bir süre hâkimlik yapan Ünlüce, 2016 yılında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde 1. Hukuk Müşaviri olarak göreve başladı ve 2018’den itibaren Genel Sekreter olarak hizmet verdi. İki çocuk annesi olan Ünlüce, geçtiğimiz yıl vefat eden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Av. Aydın Ünlüce’nin eşi idi. Ayşe Ünlüce, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinden ayrılarak CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu.

Kaynak: DHA