Adana'da Et ve Süt Kurumu'na bağlı hayvan kesim merkezinde, huysuzlanan  büyükbaş hayvanı  bayıltmak için başına defalarca sopayla vurulmasının görüntüsü ortaya çıktı. Bu görüntüler kısa sürede binlerce sosyal medya hesabında paylaşıldı. Tepkiler çığ gibi büyüdü.  Kurum tarafından işten çıkarılan personeller M.A.T. ve İ.G., gözaltına alındı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüye kınama mesajları ve tepki yağdı.Kimsesiz hayvanları koruma ve doğayı koruma başkanı Metin Yıldırım ;Adana'da Et ve Süt Kurumundan gelen,hayvana şiddet yapılan  görüntülere olan üzntüsünü paylaşırken,Zavallı bir hayvana yapılan şiddetin görüntülerini sosyal medyada paylaşarak Devletin kurumlarını göreve çağırdık.Hayvanların islamiyete uygun olarak kesilmesi gerekirken öncesinde sopayla bayıltmak için göz göre göre  çalışan 2 personel, işkence ve zulüm yapıyor.Bu işkence kabul edilemez. dedi

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, sosyal medyaya yansıyan ve kuruma ait olan kamera kayıtlarından kesimi yapılacak büyükbaşın başına bir cisimle vuranların kesimhanede işçi olarak görev yapan kurum personeli M.A.T. ile İ.G. olduğunun tespit edildiği ve iki kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Editör: Habererk Com