SGK müfettişleri, 2 yıl içinde 150 bine yakın sahte sigortalıyı tespit etti. Sahte sigortalıların emekliliklerinin ellerinden alındığı ve o zamana kadar yapılan ödemelerin faiziyle geri istendiği bildirildi.

OdaTV'nin haberine göre, Sosyal Güvenlik Kurumu’nca (SGK) yapılan denetimlerde son iki yılda SGK müfettişleri 150 bine yakın sahte sigortalıyı tespit ettiği paylaşılırken son 5 yılda ise bu rakam çalışmadığı halde bir şirkette sigortalı olup, emeklilik haklarından yararlanmak isteyen 500 bin vatandaşın sigortalılığının ve primleri iptal edilmesine neden olduğu vurgulandı.

Bu durum hakkında prim gün sayısı emeklilik için yetmeyenlerin bir tanıdığının şirketinde kendini sigortalı göstermesinin yanında sadece bu iş için kurulmuş paravan şirketlerin bile olduğu ifade edildi.

MAAŞLAR FAİZİYLE GERİ ALINIYOR

Bazı vatandaşlar da sağlık hizmetinden yararlanmak için bu yönteme başvurduğu ifade edilirken uzmanların sahte sigortalılığın hem sigorta yapılan kurumun hem de yaptıran kişinin zor durumda kalacağı uyarısı yaptığı aktarıldı.

Son olarak 2 yıl içinde SGK müfettişleri 150 bine yakın sahte sigortalıyı tespit edildiği paylaşılırken bu vatandaşların emekliliklerinin ellerinden alındığı ve o zamana kadar yapılan ödemelerin faiziyle geri istendiği duyuruldu.

Açıklamada ayrıca, bu durum hakkında prim gün sayısı emeklilik için yetmeyenlerin bir tanıdığının şirketinde kendini sigortalı göstermesinin yanında sadece bu iş için kurulmuş paravan şirketlerin bile olduğu ifade edildi.

Editör: Yadigar Hanım