Bob Menendez, "Yunanistan'ı da kapsayacak şekilde NATO üyesi dostlarına karşı yürüttükleri savaşa son vermeleri gerekiyor. Aşırı uçuşları durdurmalılar, ekümenik patriğin dünya çapında milyonlarca insanın dini lideri olarak haklarını kullanmasına izin vermeliler. Bunlar sadece bazı şeyler..." dedi.

Cumhuriyet’in aktardığı haberde, Menendez'in, Türkiye'nin mevcut F-16'ları için 259 milyon dolarlık aviyonik yazılım güncellemesi içeren çok daha küçük bir modernizasyon sözleşmesini desteklediği belirtildi.

Menendez, "Bu satış, sadece NATO müttefikleri arasında iletişimde birlikte çalışabilirlik yaratmak içindi. Bunun değerli bir amaç olduğunu düşündüm. Bu Türkiye'ye tutumlarını değiştirirlerse kapının onlara kapalı olmadığını gösteriyor ama ben hala F-16'ya karşıyım" ifadelerini kullandı.

ABD'li Senatör Chris Van Hollen ise "Benim bakış açıma göre Türkiye'nin yapması gereken başka şeyler de olabilir, ancak buradaki en küçük ortak payda İsveç'in NATO'ya girişine verilecek destek olmalıdır" diye konuştu.

Editör: Gökçe Sevim