FOX Ana Haber'deki spikerlik görevini bırakan, ancak bırakma sebebini açıklamayan ünlü haber spikeri Fatih Portakal, 2,5 yıl sonra ayrılma sebebini açıkladı.

Uzun bir aradan sonra Sözcü Tv'de haber spikerliğine başlayan Fatih Portakal, uzman psikolog Gökhan Çınar’ın Katarsis programına konuk oldu. FOX Tv'den ayrılarak İzmir'e gidiş sebebini anlatan Fatih Portakal, "Benim için her şey sağlık, giderken de öyleydi. Gitmek çok iyi geldi, 2.5 senedir doğaylayım mutluyum, son derece doğru bir karar verdim" dedi.

İSTİFAYA MI ZORLANDI?

İstifaya zorlandığına dair iddiaların doğru olmadığını söyleyen Portakal, "Daha önce de bırakmıştım. Düşünsene haber sunuyorsun 1 saat sonra birisi seni arıyor, Cumhurbaşkanı senin hakkında konuştu bilgin olsun veya yayın yapıyorsun öğrenmişsin RTÜK'ten dosyan gidecekmiş... Yılgınlıklar oldu, düşünsene koskoca ülkenin cumhurbaşkanı gidiyor meydanda 'Patlatırlar enseni' diyor. Bunlar kolay şeyler mi? Cumhurbaşkanı kim ben kimim? Bunlar insanın içinde tortu bırakıyor" ifadelerini kullandı.

“HUZURLU OLMAK İSTİYORUM”

Fatih Portakal uzun yıllar korumayla dolaştığını da açıklayarak "Valilik korumasıyla geziyorum bunların hepsi üst üste geliyor. TL bu tarafta dursun ben gideceğim diyorsun. Ben babamın ölümünü gördüm o şekilde ölmek istemiyorum, stresten uzak huzurlu olmak istiyorum" dedi.

Ekranlara dönen Portakal ayrıca sosyal yaşantısının daralmasına dair "Sıkıcı, işten eve evden işe. Telefonla konuşurken bile korkuyorsun. Ulan başıma bir şey gelir mi diye düşünüyorsun, benim gibi adam devletten tabanca aldı. Ortamın gerildiği zamanlarda çantama alırım, belime takarım hiç kullanmadım ama buna gerek var mı?" dedi.

Fatih Portakal ayrıca konuşmasının devamında "Ben sosyal demokrat bir adamım. Çok politize olduğumuz için yönetim zihniyetine karşıyım. Çünkü ben artık ideolojilerin tükendiğini düşünüyorum. Vicdanlı haber yapıyorum" dedi.

Editör: Yadigar Hanım