Türkiye, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı. Tüm ülkeyi derinden etkileyen deprem sonrası futbol camiasının önemli isimleri yardım etmek için bir araya geldi.

Canlı yayında yardım kampanyası düzenlediler

Beşiktaş forması giyen Josef de Souza ve daha önce Türkiye’de birçok takımda bulunmuş Türk vatandaşı olan Mert Nobre, Socrates Dergi’nin sosyal medya hesabında depremzedelere yardım toplamak amacıyla canlı yayın yaptı.

Canlı yayına; Elano Blumer, Roberto Carlos, Mousa Sow, Bobo, Luciano, Gustavo Henrique, Andre Santos, Mehmet Aurelio, Ivan de Souza, Willian Arao, Holosko, Adriano Correia ve Beto katıldı. Alex de Souza, Taffarel, Zico, Alex Teixeira, Willian, Felipe Melo ve Philippe Coutinho ise gönderdikleri videolarla destekte bulundular.

Felipe Melo Felipe Melo şu ifadeleri kullandı:

“Hepimiz zor dönemden geçiyoruz. Türkiye’yi çok sevdiğimi biliyorsunuz. Yaşanandan ötürü çok üzgünüm. Ben burada Galatasaray’ı temsil etmiyorum. Bizler Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş’ı temsil etmiyoruz. Ben sadece yardım için buradayım. Çok üzüldüm. Bu olayı çok düşündüm.

"Alex de Souza ile konuştum; ilerde bağış için özel bir maç düzenleyebiliriz"

"Bu kampanyanın dışında yardım için çok düşündüm. Belki de ilerde bağış için özel bir maç düzenleyebiliriz. Türk halkının desteğe ihtiyacı var. Ben Türkiye’yi çok seviyorum. 1 saat önce Alex de Souza ile konuştum. Biliyorsunuz sadece Fenerbahçe’nin idolü değil, herkesin idolü. Bir karar verdik. Sene sonu maç yapalım dedik. Tüm dünya Türkiye’yi konuşuyor şu an. Belki bir ay sonra Türkiye’yi kimse konuşmayacak.  Bu olayları herkes unutacak fakat bizler unutmayalım. O zamanlarda biz maç yapabiliriz. Gün Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor günü değil. Gün birliktelik zamanı. Ulusun toplanması lazım. Türkiye için birlikte olmamız lazım.  Umarım tanrı Türkiye’yi korur. Elimden gelen her şeyi yapacağım." dedi.

Editör: Merve Kankan