Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun “Ticarette kâr haddi var mı?” sorusu üzerine verdiği “Şüphe yok ki fiyatları tayin eden, darlık ve bolluk veren, rızıklandıran ancak Allah’tır" fetvasına tepkiler çığ gibi büyürken, bir açıklama da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski sağ kolu Turhan Çömez'den geldi. Çömez, "Pahalılık Allah'tansa neden Avrupa'da yok" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski doktoru ve eski AKP Milletvekili Turhan Çömez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Demirel ile bir anısına vurgu yaparak, “Pahalılık neden? Allahtan. Bizde çok, Avrupa’da yok. İmtihan. Merhum Demirel bir gün bana ‘Siyasetle din rekabet ederse, kaybeden daima siyaset olur.’ demişti.” ifadelerine yer verdi.

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun fetvasında, piyasada suistimaller olduğu, karaborsacıların devreye girerek halkı mağdur ettikleri, özellikle halkın zaruri ihtiyaçları sayılabilecek mallarda aşırı fiyat artışları yaşandığı durumlarda, kamu otoritesinin fiyatlara müdahale etme yetkisinin olduğu da vurgulanmıştı.

Editör: Yadigar Hanım