Değerli Habererk okurları yazılarım ile birkaç zamandır sizlerle hasbıhal etmekteyim.

Şimdi diyeceksiniz ki şimdiye kadar yazdıkların ile bu konu başlığı arasında alaka nedir.

İşte bunun sırrı bu ülkenin değerli bakanlarından Fatma Betül Sayan Kaya hanımın babası değerli öğretmenim Ramazan Sayan tarafından her dersinde demiş olduğu “yazıları ne olur ise olsun Hukuken İkmal Etmiş değerlere dayayın” sözü benim için önemli bir öğüt oldu hayatımda.

Bölücü terör unsurları ile başladım yazılarıma narkotik suçlar ile devam ettim.

29.01.2020 tarihinde ahrete intikal eden hacı hafız Ahmet Vanlıoğlu hocam sonrası elbette benim bu günlere gelmemde Ramazan Sayan öğretmenim kadar önemli bir değere sahip İsmail ağa camisi emekli imamı hacı hafız Mahmut Usta Osmanoğlu hocam ile gene hacı hafız Rizeli Kemal efendi hoca tarafına hak Teala uzun ömürler versin diyerek yazılarıma biraz günü yakalamak adına futbolcu Arda Turan ile bugünü yani moda deyimi ile günceli yakalayayım dedim.

Bu ülkenin en değerli futbolcularından biri olarak yurt dışında oynamış bir sporcunun yetiştiği spor kulübüne dönmesini tabi herkes ister ama bazı gerçekler buna mani olur hatta engeldir nedir bu süreçler bunu efkârı umumiye bilmekte.

Arda futbolcu olarak Bayrampaşa ilçesinden başladığı spor hayatına İspanya devlet liginde en son Barcelona forması ile yer alan biri yaşıtları hala top oynamakta mesela gene Galatasaray forması giyen Falcao gibi.

Şimdi günü biraz geçmişe saralım ve Arda ile takım arkadaşı Messi düğününe gidelim, oradaki düğün fotoğraflarına bakın Arda kaç resimde var.

Bu çok ilginç bir saptama değil mi? Mesela bu düğünü gidenler arasında davetiyesi postada kaybolan bir Arda olması imkanı akla uygun değil sanırım veya aklınıza gelecek başka bir seçenek neyse.

Bu benim sorunum değil bunu eğer yaşamış olsa idi Zafer Cika iyi anlatır idi ama olsun onun yerine geride kalan eşi Demet Akbağ ve oğlu Ali Çika bunu merhum kadar iyi anlatır sanırım.

Sonuç şu, bir dönemin herkesin değeri bu futbolcumuz neden yetiştiği yuvasına dönmez halde bunu en iyi söz yumurta kabuğundan çıkmış ve orayı beğenmemiş olmasın.

Arda semtinin evladı olarak yaşayacak idi futbol kazancını semtini yatıracak idi hele hele bir inşaat dolayısı ile insanlarla diyalog kurmakta bu ülke evladı olarak konuya girse idi onu bu çok yakışacak idi ama onun süreci ruhsatı malum silah patlamasına kadar gitti..

1960 'lı yıllardan bu yana Fatih ilçesinde ikamet etmekteyim. Hiç bir zaman aman boğaz kıyısında falanca semtte filanca sitede bir evim olsun orada yaşayayım falanca dizide filanca filmde oynayayım diye düşüncem olmadı. Ama bu havada olanları gördüm ne gittikleri yere intibak ettiler ne geri eski semtlerine döndüler ama asla hiç biri semtlerindeki bir düğün için davetiye verilmeyecek hale gelmedi.

Arda futbolcu olarak bunları düşünecek ve belinde gezdirdiği silah süreci ne olur ise olsun semtinin evladı olarak kalacak idi.

Ona fazla güneş doğuşunu gören biri olarak İspanya ülkesine turist olarak giremeyen hale sokan kişilerden hatta bu ülkeden sınır dışı edilenlerden uzak kalmayı başarsa idi şimdi sadece bir futbolcu olarak değil Messi düğününde fotoğrafı var olup olmadığı sorulan bir süreci sosyal medyadan okumaya gerek olmaz idi.

Bundan sonra Arda futbolcu olarak neler yapar bilemem ama Galatasaray taraftarı olarak başkan Mustafa Cengiz dediği gibi takıma transfer bitmez ama önce Galatasaray gibi bir formanın değerini bilenler için tarih her zaman ağır abiler ile değil şampiyonları yazar diyerek yazımı bitiriyorum.

daha ki yazıma dek Habererk ailesine sağlık ve esenlikler vermesini Hak Teala tarafından dualarımla sizlerle olsun inşallah.