Galatasaray, Süper Lig'in 11. haftasında Alanyaspor ile oynadığı maçta 2-0 öne geçmesine rağmen 2-2 berabere kaldı. Hakem Ali Palabıyık'ın kırmızı kart göstermesine tepki gösteren Galatasaray yönetiminin bu maçın tekrarı için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuruda bulunacağı bildirildi.

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, düzenlediği basın toplantısında Alanyaspor karşılaşmasının hakemi Ali Palabıyık'ın maç içerisinde verdiği kararlara tepki göstererek, "Bu şekilde giderse bu lig bitmez" dedi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de yaşananların beklenen bir durum olduğunu belirterek, "Bugün, hepiniz seyrettiniz. Bu beklemediğimiz bir şey değildi. Böyle bir hakem tavrını bekliyorduk. Çünkü iki haftadan beri, Türk futbolundaki adaletin tecelli etmesi için her türlü kapıyı çaldık. Bizim çıkışımız, bizim söylemlerimiz sadece Galatasaray için değil. Tüm başkanlarla, herkesle konuşuyoruz. Herkesle mutabakatımız var" ifadelerini kullandı.

Fanatik'ten Deniz Çoban'ın haberine göre Galatasaray, karşılaşmanın 65. dakikadan itibaren tekrar edilmesi için TFF'ye başvuruda bulundu. Gerekçe, yardımcı hakemin o dakikada devam eden oyun sırasında sahaya girerek kenardaki topu dışarı çıkarması. Galatasaraylı hukukçulara göre bu bir kural hatası. Kulübün istediği, o an 2-0 olan maçın 65'ten itibaren aynı şartlarda tekrar oynanması.

TFF'nin başvuruyla ilgili olarak hakemlerden rapor ve MHK'dan görüş istediği öğrenildi. Ayrıca yönetimin bir başka başvurusu daha var. Alanyaspor maçının hakemi Ali Palabıyık için Etik Kurulu'na şikayette bulunuldu. Buradaki gerekçe de tribünleri tavır ve haksız kararları ile tahrik etmeye çalışması.

Hakem Ali Palabıyık'ın kararları Galatasaray-Alanyaspor maçına damga vururken, Sacha Boey'in gördüğü kırmızı kart sarı-kırmızılıların büyük tepkisini çekti. Galatasaray cephesinin isyan ettiği pozisyonla ilgili VAR diyaloğu ortaya çıktı. Spor yorumcusu Levent Tüzemen'in iddiasına göre VAR hakemi Koray Gençerler'in, Ali Palabıyık'ı çağırıp "Hocam gel, istersen bir izle" dediği belirtildi. Palabıyık'ın ise "Ben göreceğimi gördüm. Bana ne sunacaksın" cevabını verip VAR'ın izleme tavsiyesini geri çevirdiği belirtildi.

Editör: Yadigar Hanım